En uttjänt Citroen-Activa återvinns till 95 % av bilskrot i Stenungsund

Bil demontering av en Citoen-Activa på en certifierad skrotfirma i Stenungsund ger bilägaren en skälig betalning vid skrotning av ett uttjänt fordon. För några år sedan var förhållandet det motsatta. Trots erhållen statlig skrotbilspremie medförde det ett visst belopp på en skrotfirma. Och för att hushålla med sina pengar fixade fordonsägaren en kostnadsfri avhysningsplats.

När skrotbilspremien försvann växte de klimatförsämrande dumpningarna till allas förtret. Flera kommuners miljöansvariga fick arga medborgare att ropa, då inga initiativ genomfördes. Så det blev tid för Regeringen att ta i med hårda nypor.

En uttjänt Citoen-Activa återvinnes till 95 % av bilskrot i Stenungsund

Strama bestämmelser till bilfabrikanter och bilskrotar som hämtar skrotbilar avfattades. Biltillverkarna fick övertaga ansvaret för bilskrotningen i Stenungsund och hämtning av alla skrotbilar i Sverige. Återvinningen var helt gratis om fordonet inte saknade några komponenter. De skulle därutöver att ordna för en målinriktad bilskrotning. Det konstruktiva Resultatet ger numera bilägaren till Citoen-Activa en acceptabel ersättning.

Skrotning av äldre bilar höjer ersättning på Citoen-Activa hos bildemonteringen i Stenungsund

Bilproducenterna bereddes riktlinjer om en 95-procentig retur av en Citoen-Activa till en evig kretsgång i nytillverkning. Efter ett antal års febrilt jobb har detta mål nåtts med god marginal. Därför har begäran på kompensation bytts till en godtagbar ersättning för ett vrak på en behörig bilskrot i Stenungsund. Men återvinningsförloppet hade inte varit framgångsrik utan Naturvårdsverkets skoningslösa påtryckningar på skrotarna.

Brottslig export av Toyota-Crown med körförbud minerar bilskrot i Partille

Brottslig export av Toyota-Crown med körförbud minerar bilskrot i Partille

Bilskrotning av en Toyota-Crown hos en certifierad bilskrotning ger bilägaren en godtagbar betalning vid överlämnande av bilen till en skrot. Det är inte länge sedan bilägaren var tvungen att betala för att skrota sin bil.

Återvinning av Opel-Tigra är nyckeln till ersättning från bilskrot i Partille

Återvinning av Opel-Tigra är nyckeln till ersättning från bilskrot i Partille

Defekta Opel-Tigra efterlyses av behörig bildemontering i Partille för skrotning. De reservdelar som bilskrot med självplock vet ha någon livslängd kvar återanvänds för avyttring. Fortfarande är det enormt sug av beg. delar.

Uttjänta fordon stämplades som naturfarligt avfall, och naturmyndigheten gavs i arbete att tillse att de de hårda bestämmelserna verkställdes precist. Återvinning och miljöhantering av en Citoen-Activa hos en etablerad bilskrot som betalar för avregistrering miljöreglerades och kontrollerades så noga att lagstridig aktivitet skulle försvinna. Det förorsakade dessutom, att nära hälften av Sveriges företag var tvungna att avveckla verksamheten. Nuförtiden har omändringen av skrotning med mottagningsbevis genomförts till de nya föreskrifterna. En etablerad bilskrotning följer klimatkraven utan klander. Men allt är inte frid och fröjd. Gamla uttjänta Citoen-Activa och andra trotjänare är önskade föremål.

Skrothandlare i Stenungsund gör vad som helst för att skaffa äldre Citoen-Activa

Att bilskrotning med självplock i Stenungsund har grym maktkamp om en murken Citoen-Activa är ingen nyhet. Förbjudna utskeppningar har skett under lång tid. Det beskrivs i Dala – Demokraten hur klimatkontrollanter och länsman bara kan se på, hur pengar för hundratusentals kr rullar förbi varje dag. Den organiserade brottsligheten har lokaliserat en ny och säker försörjning vid sidan av droghandeln. Och hanterande med utförsel av miljöfarliga fordon i trafik stiger stadigvarande. Efterfrågan efter prisvärda begagnade bilar som Citoen-Activa är högre än nånsin. Några, mer eller mindre organiserade, bilmekaniker inhandlar och fixar tillräckligt ordentlig bilskrot i Stenungsund återvinner gamla Citroen-M35 med beg. bilreservdelar. Detta är så klart ett bakslag för de aktiva naturkämparna, som tampas mot de stigande koldioxidföroreningarna. I den aktuella virus uppmaning, att åka personbil i stället för att använda buss, växer engagemanget för inköp av en billig andrabil till familjen största prioritet. Så en legitimerad bilskrot i Stenungsund med fullmakt ser med dysterhet hur en trasig miljö- och inte säker Citoen-Activa kör förbi sin bilskrot.