Ersättning för bilskrot i Stenungsund

Idag kan de flesta få ersättning för bilskrot i Stenungsund. Många minns att det kostade en rejäl slant att bli av med vraket hos en skrotfirma. Så den snillrike ägare sparade pengar genom dumpning och nedskräpning i naturen. För att stoppa de miljöfarliga avhysningarna trädde Naturvårdsverket in med puka och trumpeter för några decennier sedan. Bilproducenterna tvingades betala för bilskrotet. Och krav ställdes på 95-procentig återvinning. Det blev dock de auktoriserade bilskrotarna som fick stå för fiolerna. Med stentuffa miljöförordningar strödde myndigheterna salt i såren för de utsatta skrotningsföretagen, som fick betala priset med nedläggningar. Men det var också startskottet till framtida ersättning för bilskrot i Stenungsund.

Ersättning för bilskrot i Stenungsund

Numera får man bra ersättning för att skrota bilen i Stenungsund. Fordonet behöver vara komplett med original katalysator för att några pengar skall kunna betalas ut. Det har ingen betydelse om bilen inte fungerar. Så länge det inte saknas delar på bilen får man ersättning.

Bra återvinning innebär ersättning av bilskrot Stenungsund

Idag har situationen helt förändrats tack vare en lyckad återvinning av nära total återvinning. Många auktoriserade bilskrotar betalar långt över vad den tidigare statliga skrotningspremien gav. Vid inlämning av bilskrot i Stenungsund tillsammans med registreringsbevis lämnas mottagningsbevis, som ligger till grund för skrotningsintyg före avregistrering hos Transportstyrelsen. Lämnas bilskrotet inte av ägaren måste en fullmakt utfärdas. Men ersättningen för bilskrot varierar hos bildemonteringarna. En ägare kan tjäna tusentals kronor genom en snabb undersökning av olika anbud. En observant person avslöjar snabbt, att diffusa köpare blandar sig med auktoriserad bildemontering. För att skilja på aktörerna måste en auktoriserad firma med tillstånd från Länsstyrelsen anlitas. I de flesta fall utgår även ersättning, när vraket hämtas av en certifierad bärgare. Och ägaren har fullföljt sitt ansvar helt enligt kravet i miljöbalken.