Begagnade bildelar

Vi säljer inte själva några begagnade bildelar. Men skall visa hur man snabbt och enkelt kan undersöka tillgången av en önskad reservdel.

Leta rätt på billiga bilreservdelar i Göteborg och Sverige

Flera av Göteborgs och Sveriges bilskrotar demonterar och säljer dessa online gemensamt genom Laga, MärkesDemo eller Bildelsbasen. Över 150 bildemonteringar är specificerade på Bildelsbasens hemsida. Och flertalet är även anslutna till Laga.

Här får man svar på den efterfrågade delen. Alla företag, som har efterfrågad del på lager, visar det på slutmenyn. Pris, antal körda mil, bedömd kvalitet samt namn och telefonnummer till respektive säljare finns på sammandraget. Det kan finnas många som erbjuder den sökta detaljen. Därför bör man beakta garanti före inköpen. Green Parts garanti är den enda pålitliga garantin, förutom en skriftlig, som säkrar köpet. Men glöm inte alternativet med skrotar som har självplock.

Att, online, söka sig fram till rätt artikel kan orsaka vissa problem. Bilmärke, registreringsnummer och modellår är väsentliga att känna till. Sedan är det enkelt att följa upplägget mot den önskade detaljen. Det finns tillfällen då komponentnummer behövs för att underlätta valen för kunden. Laga.se ger gratis hjälp vid varje tillfälle under sökningen.

Under huvudmenyn kan man steg för steg söka efter delar. Efter kort tid kan antalet och priser på den efterfrågade reservdelen ses. Och det finns alltid ett antal skrotbilar på ingång till bildemonteringarna. De aktuella skrotföretagen är indelade länsvis för att lättast finna den närmaste. Självplock av begagnade delar ger det lägsta priset. Garanti och bytesrätt har man inte på bilskrotar i Göteborg med självplock. Att besöka en sådan skrot kan vara mycket lönsamt. Företagen är inte listade men kan lätt sökas fram på nätet.

Att köpa nya reservdelar till bilen kan många gånger vara billigare än att köpa begagnade bildelar. Teknikens Värld har jämfört tyska online företag som säljer nya delar upp till 65 % billigare än svenska försäljare.

Nya reservdelar är ibland billigare än begagnade bildelar

Ad Bildelar och Mekonomen är starka konkurrenter till märkesverkstäderna. Man kan ofta spara 30 till 40 % av priset på deras bildelar i jämförelse med märkeshandlare. Och det finns online-företag som säljer till rekordlåga priser. Tyska Mister-Auto ger 65 % i rabatt.

Det engelska företaget KS International som specialiserats på japanska märken, kan vissa delar köpas till en fjärdedel av en svenskköpt del. Observera att det är samma tillverkare i de olika fallen. En artikel i Teknikens Värld bekräftar att svenska bilägare betalar dubbelt upp för många nya delar i jämförelse med de tyska. Om en ny detalj skall anskaffas finns det all anledning att jämföra priserna hos de olika inköpskällorna.