Får man pengar av att skrota bilen?


Ja, du kan få pengar för att skrota din bil, särskilt om den fortfarande har vissa värdefulla bildelar eller om den är komplett och i relativt gott skick. Skrotpriset bil varierar dock över tid och beroende på faktorer som bilens märke och modell, skick och aktuella marknadspriser för skrotmaterial som stål, aluminium och ädelmetaller i katalysatorer.

För att få pengar för att skrota din bil kan du överväga följande steg:

Ring bilskrot som återvinner

Ring en auktoriserad bilskrot eller bilåtervinning i ditt område. Hos vissa bilskrotar kan du lämna in din bil och få marknadsmässig skrotpremie och ersättning för den. Företagen är oftast delaktiga i hela kedjan från bildemontering till återvinning av metaller och andra återvinningsbara material.

Jämför pengarna du får

Det kan vara fördelaktigt att kontakta flera bilskrotar och jämföra storleken på pengarna som de ger dig för att skrota bilen. På så sätt kan du få den bästa möjliga betalning för din skrotbil.

Förbered bilen

Ta bort personliga saker och se till att du har alla nödvändiga dokument, inklusive registreringsbevis del 2 (gula delen) och ett id-kort. Är du inte ägare av bilen skall även en fullmakt medfölja.

Transportera bilen

Beroende på avtalet kan du antingen köra bilen till skroten själv eller använda en skrotningstjänst som kan hämta skrotbilen.

Få betalning

När kontroll om din bil är komplett och har original katalysator kommer du att få betalt enligt det avtal du har kommit överens om med skroten.

Kom ihåg att vad man får för en komplett bil på skroten kan variera över tid, så det är en god idé att kolla aktuella priser och förhandla med olika bilskrotar för att få bästa möjliga ersättning för din skrotbil.

Hur blir man av med skrotbilar?

Hur blir man av med skrotbilar?

Det finns flera sätt att bli av med en skrotbil, beroende på bilens skick, ålder och värde. Du kan sälja bilen till en bilköpare som reparerar den. Detta kan vara ett bra sätt att få lite pengar för din gamla bil. Men detta alternativ är inte det bästa för miljön.

Vem hämtar skrotbilar gratis?

Vem hämtar skrotbilar gratis?

Bilbärgning Gbg AB hämtar inte bara din skrotbil gratis utan betalar för alla kompletta bilar som har original katalysator. Vår verksamhet i Göteborg erbjuder en möjlighet att skrota bilen med ersättning även vid hämtning. Att erbjuda en skrotpremie på 2 000 kr vid hämtning för en komplett bil med original katalysator hoppas vi är ett incitament för bilägare att skrota sina gamla fordon.