Hur mycket är skrotpremien?

Skrotpremie kallas den ersättning du får när du skrotar en uttjänt bil. Uffes bilskrot erbjuder ett skrotpris på 3 500 kr för en skrotbil som är komplett. Det är förmodligen bäst betalt i Sverige. Fram till 2007 fanns en obligatorisk skrotpremie som bilskrotningsfonden betalade ut för uttjänta bilar. Systemet byggde på skrotningsavgift som erlades till bilskrotningsfonden när man köpte ny bil, som sedan siste ägare fick tillbaka. Det funkade precis som när man pantar flaskor idag.

Finns det någon skrotningspremie?

Det finns tyvärr ingen statlig skrotningspremie längre utan det råder ett producentansvar för uttjänta bilar. Men det går fortfarande att få ersättning för en skrotbil. Det är faktiskt så att man kan få bättre betalt nu, än när den statliga skrotpremien existerade. Vad är en skrotbil värd? Det kan variera och beror på olika faktorer, inklusive din plats, bilens skick och värde, samt aktuella marknadspriser för skrotmaterial och metaller.

Ersättning kan variera beroende på flera faktorer

För att få exakt information om skrotpremien i ditt område och för din specifika bil, rekommenderas det att du kontaktar en auktoriserad bilskrot i din närhet. De kan ge dig information om hur mycket du kan förvänta dig att få i ersättning när du skrotar din bil och kan också hjälpa dig med hela processen.

Skrotpremien kan vara en motivation för bilägare med skrotbilar

Skrotpremien kan vara ett incitament för att skrota bilen och byta till mer miljövänliga fordon som är mer bränsleeffektiva. Att skrota en bil på ett ansvarsfullt sätt är också ett sätt att bidra till miljön genom att återvinna material och minimera avfall.

Vem hämtar skrotbilar gratis?

Vem hämtar skrotbilar gratis?

Bilbärgning Gbg AB hämtar inte bara din skrotbil gratis utan betalar för alla kompletta bilar som har original katalysator. Vår verksamhet i Göteborg erbjuder en möjlighet att skrota bilen med ersättning även vid hämtning. Att erbjuda en skrotpremie på 2 000 kr vid hämtning för en komplett bil med original katalysator hoppas vi är ett incitament för bilägare att skrota sina gamla fordon.

Transportstyrelsen skrota bil

Transportstyrelsen skrota bil

Om du vill skrota din bil, måste du följa vissa regler och rutiner som Transportstyrelsen har fastställt. Här är några steg som du behöver göra:

Lämna in din bil hos en auktoriserad bilskrotare eller ett mottagningsställe för uttjänta bilar. Du kan hitta en lista över dessa på Transportstyrelsens webbplats.