Hur blir man av med skrotbilar?

Det finns flera sätt att bli av med en skrotbil, beroende på bilens skick, ålder och värde. Du kan sälja bilen till en bilköpare som reparerar den. Detta kan vara ett bra sätt att få lite pengar för din gamla bil. Men detta alternativ är inte det bästa för miljön.

För att bli av med en skrotbil på ett säkert och miljövänligt sätt finns flera alternativ:

Kontakta en bilskrot som har tillstånd

Det enklaste sättet att bli av med en skrotbil är att kontakta en auktoriserad bilskrot eller bildemontering. Dessa företag är specialiserade på att skrota bilen på ett miljövänligt och lagligt sätt. De kommer att ta emot din skrotbil, demontera den och återvinna eller återanvända dess olika komponenter på rätt sätt.

Använd en skrotningstjänst

Det finns företag som erbjuder skrotningstjänster där de hämtar din skrotbil direkt från din plats. De tar hand om allt pappersarbete och skrotningen åt dig. Du kan vanligtvis få betalt för din skrotbil eller åtminstone få kostnadsfri bortforsling, beroende på vad din skrotbil är värd.

Lämna bilen själv till en bilskrot

Om du har möjlighet att köra din skrotbil till en auktoriserad bilskrot själv, kan du göra det. Innan du gör detta, bör du kontrollera deras öppettider och eventuella krav eller ersättning när du lämnar in din skrotbil.

Kontrollera mottagningsställe och miljöstationer

I vissa områden kan du lämna in skrotbilar på mottagningsställe eller miljöstationer. Kontakta Bilretur för information om möjligheter att bli av med din skrotbil på ett mottagningsställe eller miljöstation.

Oavsett vilket alternativ du väljer är det viktigt att säkerställa att din skrotbil skrotas på ett lagligt och miljövänligt sätt. Auktoriserade bilskrotar och återvinningsföretag följer noga reglerna för att minimera miljöpåverkan och hantera farliga ämnen på rätt sätt. Det är också viktigt att du tar bort personliga tillhörigheter från bilen innan du skrotar den.

Vem hämtar skrotbilar gratis?

Vem hämtar skrotbilar gratis?

Bilbärgning Gbg AB hämtar inte bara din skrotbil gratis utan betalar för alla kompletta bilar som har original katalysator. Vår verksamhet i Göteborg erbjuder en möjlighet att skrota bilen med ersättning även vid hämtning. Att erbjuda en skrotpremie på 2 000 kr vid hämtning för en komplett bil med original katalysator hoppas vi är ett incitament för bilägare att skrota sina gamla fordon.

Vad betalas för en skrotbil?

Vad betalas för en skrotbil?

Hur mycket du får för att skrota bilen med ersättning, beror på bilens skick, årsmodell och katalysator Ersättningen för en skrotbil varierar från 0 kr till cirka 3 500 kr. Om du har en nyare krockad bil med många fungerande reservdelar kan du få betydligt mer. Du måste lämna in din bil till ett mottagningsställe för uttjänta bilar eller till en auktoriserad bilskrotare. Du behöver också ha med dig registreringsbeviset del 2 och få ett mottagningsbevis. Först då kan du vara säker på att bilen avregistreras på Transportstyrelsen.