Vem skrotar min bil?

Om du vill skrota din bil, kan du ringa en auktoriserad bilskrot eller bildemontering i ditt område. Du kan även höra med biltillverkaren som har producentansvar för uttjänta bilar om deras mottagningsställe för skrotbilar. Dessa anläggningar har befogenhet att ta emot uttjänta fordon och skrota dem på ett miljövänligt och rättssäkert sätt. De kan också hjälpa dig med avregistreringen av fordonet och ge dig nödvändiga dokument som bekräftar att din bil har skrotats korrekt.

Skrota din bil säkert och tryggt

För att slippa problem i framtiden är det viktigt att din uttjänta bil hamnar hos en auktoriserad aktör. Det är viktigt att du blir avregistrerad som ägare när du lämnar din bil för skrotning, för att slippa betala skatt och försäkring. Du behöver ta med dig del 2 av registreringsbeviset och id-kort när du ska skrota bilen på ett riktigt sätt. 

Be om en bekräftelse

Du ska få ett mottagningsbevis, som bevis, från bilskroten, som bekräftar att bilen har avregistrerats och återvunnits på ett miljöriktigt sätt. Skrotningen är oftast kostnadsfri, men i vissa fall kan du få 1 000 till 2 000 kronor i skrotpremie om det är en komplett bil med original katalysator. Du kan hitta en lista över auktoriserade bilskrotar på

Hur gör man om man vill skrota en bil?

Hur gör man om man vill skrota en bil?

Det är rätt enkelt att skrota sin bil numera om du gör det på rätt sätt. Här följer en guide hur du får din bil skrotad på ett miljöriktigt sätt: Se till att du är den lagliga ägaren av fordonet eller har ägarens medgivande för att fatta beslut om skrotning. Om någon annan ska lämna in en bil för skrotning ska den personen ha med sig en fullmakt från registrerad bilägare.

Vem hämtar skrotbilar gratis?

Vem hämtar skrotbilar gratis?

Bilbärgning Gbg AB hämtar inte bara din skrotbil gratis utan betalar för alla kompletta bilar som har original katalysator. Vår verksamhet i Göteborg erbjuder en möjlighet att skrota bilen med ersättning även vid hämtning. Att erbjuda en skrotpremie på 2 000 kr vid hämtning för en komplett bil med original katalysator hoppas vi är ett incitament för bilägare att skrota sina gamla fordon.