Bilskrot Fjärås

Bilskrot Fjärås när du skall skrota bilen

Vi är en rullande bilskrot i Fjärås som hämtar och betalar 2 000 kr för din skrotbil. Ring 031-94 37 60 för att boka hämtning. När man skrotar bilen genom Bilbärgning Gbg AB erhålls ett mottagningsbevis som säkerställer att bilen blir avregistrerad av Transportstyrelsen. Alla bilar transporteras till en auktoriserad bilskrot för återvinning, avregistrering och miljövänlig bildemontering. Vi har tillstånd från Länsstyrelsen för bärgning av uttjänta fordon.

Skrota bilen i Fjärås & få 2 000 kr

2 000 kr ersättning vid hämtning!

Ring 031-94 37 60 för att boka eller för mer information

Ersättning gäller kompletta skrotbilar, som är rullbara, oavsett skick med original katalysator. Om bilen saknar katalysator eller är bytt till en universal katalysator har vi ingen möjlighet att betala något för bilen vid hämtning. Katalysatorn sitter på avgassystemet. Om den är bytt är enkelt att avgöra eftersom anslutningarna oftast är svetsade. Är man osäker kan man ta en bild på katalysatorn och skicka till vår mail: niclas@bilskrotgbg.se

Bilbärgning Gbg AB har tillstånd av Länstyrelsen att utföra transport av skrotbilar.

Klicka här för att se Länsstyrelsens beslut

Ring 031-94 37 60 för att boka gratis hämtning eller boka online och få en trisslott!

Bilskrot i Fjärås när du ska skrota bilen
Bilskrot köper skrotbilar i Fjärås

Det är Kristoffer, Niclas och Hussam som jobbar ute på fältet. Det är någon av oss du möter när vi hämtar skrotbilen. Bärgningsbilarna vi använder är en Iveco årsmodell 2018, Mitsubishi Fuso Canter årsmodell 2008 och en Ford transit biltransport som vi har vid trånga utrymmen. Tyvärr fick vi inte plats med biltransporten i bilden.

Papper som behövs när vi hämtar bilskrot Fjärås

Det som behövs när man skall skrota bilen i Fjärås är registreringsbevis del 2 (gula delen) samt legitimation. Om det inte är ägaren som lämnar bilen, krävs fullmakt av ägaren till bilen. Det gäller oavsett om vi hämtar eller du lämnar skrotbilen. Vid hämtning är det också bra om det finns nycklar till bilen, det underlättar bärgningen. Om ni skall ombesörja skrotning av bil för någon person kan ni ladda ner fullmakt här. KLICKA HÄR FULLMAKT

Hämtar bilskrot i Fjärås gratis

Följande områden hämtar vi skrotbilar gratis Bilskrot Göteborg , Hisingen, Ale, Mölndal, Kungsbacka, Fjärås, Härryda, Partille, Lerum, Uddevalla, Ljungskile, Lilla Edet, Angered, Agnesberg, Gråbo, StenungsundTjörnOrust, Vänersborg, Kungälv, Trollhättan.

Vi är ingen bildemontering i Fjärås och säljer därför inga reservdelar.

Skrotning av bil

Skrotningen av bilen görs av en auktoriserad bilskrot, när vi har hämtat skrotbilen bärgar vi den till en auktoriserad bilskrot Kungsbacka, som tar hand om din skrotbil till sanering, destruering och slutligen återvinning av metaller och andra återvinningsbara material. Andra bilskrotar som vi samarbetar med är Sjuntorps Biltjänst som skriver ut skrotintyg.

Lagkrav för bilskrot

Företag som sysslar bildemontering och bilskrotning måste vara auktoriserade enligt bilproducenterna” Tillsyn vid bilskrotning i Sverige” genom tillstånd av Länsstyrelsen. Länsstyrelsen och kommunens miljökontor gör årliga inspektioner för att kontrollera att regler, miljökrav och övriga förordningar följes enligt tillståndet.

Övergivna bilar i Fjärås

Ett övergivet fordon kan klassas som nedskräpning av kommunen och som en miljöfarlig skrotbil. En sådan kommer att omhändertas för bärgning, transport och tillvaratages under en viss utredningstid. Därefter sker transport till en bilskrot i Fjärås för skrotning. Ägaren är ansvarig för sin bil och kommer att krävas på kostnaden för bärgning, förvaring och skrotning. Mer information hos Kungsbacka kommun.

Bilskrot i Fjärås hämtar övergivna bilar