Övergivna Skoda-S100 saneras och återvinns av bilskrot i Uddevalla

Det är inte alla förunnat att få två tusen kronor i ersättning för bil demontering av en Skoda-S100 hos en Länsstyrelsen godkänd bildemontering i Uddevalla. För det är ju inte så lång tid sedan det kostade lika mycket att bli av med fordonsvraket på ett legalt sätt. Visserligen ersatte staten en del till bilskroten, men det täckte inte till hela avgiften.

Genom att lämna fordonskadavret i omgivningen kunde en krogsväng betalas. Och det kunde till och med bli två, när den obligatoriska skrotbilspremien när man skrotade bilen i Uddevalla uteblev. De här destruktiva naturverken irriterade Riksdagen till dumpade Subaru-Leone återgår i ett evigt kretslopp genom bilskrot i Uddevalla. Raka och verkningsfulla krav lämnades till Bilproducenterna genom nya kraftiga stadgor. De skulle från nuvarande tid samla in övergivna bilar och betala alla bilskrotningar ur egen kassa. Därtill bands de till en duktigare demontering av en oanvändbara Skoda-S100.

Materialåtervinning är en bättre inkomstkälla på Skoda-S100 för bilskrot i Uddevalla

Bilfabrikanterna gavs anvisningar om en nästan fullkomlig retur av bilskrot i Uddevalla till en evig kretsgång i nytillverkning. Efter massa års febrilt jobb har detta mål nåtts med bra marginal. Därför har begäran på kompensation ersatts av en rimlig ersättning för ett bilvrak hos en Länsstyrelsen godkänd bilskrotning i Uddevalla.

Övergivna Skoda-S100 saneras och återvinns av bilskrot i Uddevalla

Men skrotningsutvecklingen hade inte varit framgångsrik utan Länsstyrelsens skoningslösa inblandning hos återvinningsföretagen. Skrotbilar karakteriserades som miljöriskabelt avfall, och naturledningen gavs i uppgift att tillse att de de strama lagarna med avregistrering följdes ackurat.

Skrotning och miljöhantering av en Skoda-S100 hos en certifierad skrotfirma i Uddevalla miljöreglerades och övervakades så noga att förbjuden verksamhet skulle droppa av. Det föranledde dessutom, att nära 50 % av Sveriges företag måste lägga ned sin verksamhet. Numera har omläggningen av bilskrotning realiserats till de nya reglerna. En certifierad skrotfirma följer miljökraven utan tillrättavisning. Men allt är inte frid och fröjd. Gamla uttjänta Skoda-S100 och andra trotjänare är önskade föremål.

Skrotföretagen i Uddevalla gör vad som helst för att skaffa gamla Skoda-S100

Att bilskrotning i Uddevalla med fullmakt har hård konkurrens om en gammal Skoda-S100 är ingen ny information. Olagliga utskeppningar har fortgått under lång tid. Det framställs i Östersunds Posten hur naturinspektörer och polisen bara kan se på, hur pengar för 1000-tals kr rullar förbi boka upphämtning av skrotbil varje dag. Den samordnade brottsligheten har lokaliserat en ny och trygg verksamhet vid sidan av droghandeln. Och hanterande med utrikeshandel av uttjänta bilar i trafik växer hela tiden.

Citroen-GS i ständig kretsgång genom bilskrot i Stenungsund

Citroen-GS i ständig kretsgång genom bilskrot i Stenungsund

Nu för tiden förekommer många varianter till dumpning av en Citroen-GS än hos en Länsstyrelsen godkänd bilskrotning i Stenungsund. Olyckligtvis har flertalet av de olika valen beröring med den organiserade kriminaliteten. På tio år har oanvändbar skrotbil Fiat-127 rullat i Stenungsund efter renovering.

Dumpning av Citroen-Elysee är ett dåligt alternativ till bilskrot i Kungälv

Dumpning av Citroen-Elysee är ett dåligt alternativ till bilskrot i Kungälv

För en tid sen tvingades en bilinnehavare betala en auktoriserad bilskrotning i Kungälv för omhändertagning av en rostig Citroen-Elysee. Nuförtiden är läget det motsatta. Gradvis har Naturvårdsverkets normer gett ersättning för Citroen-Evasion hos bilskrot i Kungälv även de som är rostiga.

Efterfrågan efter billiga beg. personbilar som Skoda-S100 är högre än vid någon tidpunkt. Många, mer eller mindre organiserade, bilverkstäder handlar och fixar tillräckligt ordentlig med beg. bilreservdelar. Detta med begagnade bildelar är självklart ett bakslag för de aktiva miljöhjältarna, som slåss mot de växande koldioxidutsläppen. I den rådande virus vädjan, att köra bil i stället för att resa buss, ökar intresset för köp av en prisvärd andrabil till hushållet största option. Så en legal bilskrot i Uddevalla skrotar avställda bilar och ser med vemod hur en rostig natur- och trafikfarlig Skoda-S100 åker via sin anläggning.