Skrota bilen ersättning 2023?

Ersättning 2023 som betalas ut, när du ska skrota bilen, i närheten av Göteborg är 3 000 kr. Skrotpriset är baserat på en komplett bil med aluminiumfälgar som har en original katalysator. Årsmodell och skick har ingen betydelse för priset. Bilen behöver inte ens fungera eller starta för att få full skrotpremie.

Däremot görs prisavdrag om det fattas värdefulla bildelar på fordonet. För att skrota bilen med den bästa ersättningen måste du själv transportera den till skroten. Vilken bilskrot betalar bäst? Enligt folk som känner till branschen är det Uffes bilskrot i Varekil som har den absolut främsta skrotningspremien i landet.

Hur säljer man bil till skroten? När du lämnar bilen här kommer företaget att kontrollera om bilen är komplett, chassi nummer och om den har en original katalysator. Betalning sker med Swish direkt efter de har mottagit och granskat bilen.

Skrotning av fordon med ersättning & hämtning 2023

Numera kan man även få ersättning vid hämtning när man ska skrota ett fordon 2023. Det är exakt samma kriterier som när du lämnar in bilen själv förutom att betalningen är 1 500 kr lägre. Prisavdraget ska täcka kostnaden för en bärgare.

Skrotpriset som visas här är om skrotbilen ska hämtas i Göteborg. Vid andra områden bör man ringa och få en prisuppgift angående ersättningen. Bilbärgning Gbg AB som utgår från Göteborg kommer att betala mindre ju längre avstånd skrotbilen måste transporteras. För någon som inte är insatt kan det låta krångligt. Men det är egentligen väldigt logiskt. Skrota bilen i Göteborg tryggt och säkert med Bilbärgning Gbg AB.

Var får man bäst betalt för skrotbil?

Var får man bäst betalt för skrotbil?

Det är svårt att säga vilken specifik bilskrot som betalar bäst eftersom det kan variera beroende på faktorer som din plats, bilens märke, modell och skick. Priset som du får för att skrota bilen kan också påverkas av metallpriser. Men en välkänd auktoriserad bilskrot med hög ersättning är Uffes bilskrot på västkusten.