Allmänna funderingar vid skrotning av bil i Göteborg

Det typiska när man skrota en bil är att man lämnar den till en bilskrot i Göteborg. Men det går också att använda ett av bilproducenternas mottagningsställe för uttjänta bilar. Förutom att ha med sig senast utfärdade registreringsbevis del 2 måste bilägaren kunna legitimera sig. Ska någon annan (ett ombud) skrota bilen för dig behöver den personen ha en fullmakt från dig. En bilägare kan begränsa fullmakten att enbart gälla en bil med ett visst registreringsnummer.

Mest väsentligt är att man anlitar någon som är auktoriserad av Länsstyrelsen. Det säkerställer att bilen blir avförd från bilregistret och att den hanteras enligt Naturvårdsverkets direktiv. När bilen lämnas för skrotning måste allt miljöfarligt dräneras och demonteras på den. Det innebär att alla vätskor töms och att batteri, däck m.m skruvas bort. Därefter gör bilskroten en bedömning av kvarvarande och ta tillvara på de bildelar som de anser har något värde. När processen är färdig på skroten skickas resterande för fragmentering. Klicka länken skrota bilen 10 tips & råd för att ytterligare information.

Bilägaren ska enligt miljöbalken skrota bilen i Göteborg om den är uttjänt

Du har ett åliggande att ombesörja att skrota bilen i Göteborg på ett klimatvänligt sätt när fordonet inte längre är användbar. Läs vidare om paragraferna och storleken på ersättningen, och hur man skrotar sin gamla bil här. Vi förordar att du använder en skrotfirma som är behörig för miljö-återvinning. Exempelvis en bilskrot i Göteborg, Kållered, Angered eller Kungälv. Är din defekta bil i funktionsdugligt skick påställd och startar kan du själv åka till en skrot och lämna in den. Är skrotbilen inte i ett kördugligt skick eller har körförbud behöver du kontakta en bärgningsfirma som hämtar upp din bil och bärgar den till en bilåtervinning. Att arrangera ett bärgningsföretag som hämtar ditt fordon medför inte att du måste betala något. I och med att det förekommer en ersättning som en bildemontering betalar för uttjänta fordon så blir det en sänkning av den betalningen för en hämtning.

Jag vill skrota min bil i Göteborg

Jag vill skrota min bil i Göteborg

Om din avsikt är att skrota en bil i Göteborg kan vi bistå med en del tips. Här vägleder vi dig hur du ska fullfölja hela förloppet som krävs för din kommande bildemontering!

Hur går man tillväga för att skrota en bil i Göteborg?

Hur går man tillväga för att skrota en bil i Göteborg?

Man behöver förbereda sig lite grann innan man skrota sin bil i Göteborg. Dessvärre är inte denna bransch helt rumsren. Det förekommer betydligt fler som köper skrotbilar än vad det finns skrotar i Göteborg.

Bilskrot som tillhör i bilproducenternas sammanslutning i Göteborg skrota utan kostnad

Många bilskrotare ingår inte i tillverkarens program och är därför fria att sätta en kostnad för att ta emot ett fordon för återvinning. För den skull blir det angeläget att du lämnar in ditt fordon till auktoriserad bilåtervinning i Göteborg som skrota bilen ersättning 2023 och som har behörighet att stryka fordonet hos Transportstyrelsen. Vill du inte slå en signal och boka en transport av ditt fordon kan du reservera online. Starta förloppet på mobilen igenom www.skrotbilarna.se Här ser du dagsaktuella skrotbilspremie för uttjänta bilar och du kan okomplicerat hitta och beställa upphämtning.