Vilken bilskrot betalar bäst?

Vill du ha bra betalt för din skrotbil? Antagligen betalar Uffes bilskrot ut bäst ersättning för skrotbilar i närheten av Göteborg. Förmodligen har han den högsta skrotpremien för en uttjänt bil i hela Sverige. Just nu är skrotpriset för en bil 3 000 kr, om den är komplett och har original katalysatorn kvar.

Komplett bil för högst ersättning

Bilen behöver inte vara körduglig och skicket är oväsentligt. Saknas det däremot delar på bilen kommer det att bli ett prisavdrag. Det är alltid trevligt att få lite pengar även för en bil som är uttjänt. Men prioritet måste vara att bilen skrotas efter gällande lagar och regler. Det som är bra med Uffes bilskrot är att han auktoriserad plus att betalningen är bäst i landet. Det är den kombinationen som gjort företaget välkänt i branschen. Klicka in på skrota bilen 10 tips & råd för mer värdefull information!

Några av de faktorer som kan påverka vilken bilskrot som betalar bäst inkluderar:

Fordonet kondition

En bil i gott skick med intakta delar som katalysatorn kan generera en högre ersättning.

Bilens modell och vikt

Vissa bilmärken och modeller kan vara mer eftertraktade än andra på begagnatmarknaden och därmed generera högre ersättning. Vikten på bilen är väsentlig för de skrotar som arbetar med metallåtervinning.

Storstäder betalar ofta bättre

Priserna kan variera beroende på var du befinner dig. Det kan vara en bra idé att kontakta flera skrotar i ditt område och jämföra priserna. I storstäder håller konkurrensen upp skrotpriset.

Pris på återvunnet material & metall

Priserna på återvunnet material och metaller kan variera över tid och påverka ersättningen.

Jämför alltid flera auktoriserade företag

För att få den bästa ersättningen när du ska skrota din bil, rekommenderas att du kontaktar flera auktoriserade bilskrotar eller bildemonteringsföretag i ditt område och begär offerter. Det kan också vara klokt att överväga andra faktorer som företagets rykte, pålitlighet och miljövänliga metoder när du väljer en skrot. På så sätt kan du få bästa möjliga pris och veta att din skrotbil hanteras på ett ansvarsfullt sätt.

Skrotpremie från bilskrot i Göteborg bättre nu än förr

Innan år 2007 fanns en statlig skrotpremie som alla bilägare fick när man skrotade sin bil. Systemet var konstruerad så att första ägare på bilen betalade in en skrotningsavgift som sedan sista ägare fick som skrotpremie av bilskrotningsfonden. Köpte man ny bil då och ägde den tills man skrotade den tjänade man 0 kr.

När man skrota bilen i Göteborg numera är det material värdet i fordonet som gör att pengar kan betalas ut. Därför är det viktigt att det är en komplett bil. Vissa bilskrotar har varierande skrotpriser beroende på bilens vikt och om den har aluminium fälgar. T ex. kan en Ford Ranger med aluminiumfälgar ge mer pengar. Det är egentligen bara en logisk utveckling att betala vad en skrotbil är värd. Antagligen kommer det att anammas av samtliga bilskrotar i Sverige inom snar framtid.

Vill du skrota bilen med ett bra pris?

Vill du skrota bilen med ett bra pris?

För att skrota din bil och få bästa möjliga pris, kan du använda dig av Uffes bilskrot. Företaget köper alla typer av bilar som till exempel obesiktade, trasiga, körförbud, sönderrostiga, krockade, m.m. Skicket på bilen är helt oväsentligt för att få högsta skrotpremien. Enda kravet är att bilen ska vara komplett med aluminiumfälgar och ha original katalysator.