Bilskrot Lysekil

Bilskrot Lysekil när du skall skrota bilen

Vi är ett bärgningsföretag som hämtar & betalar för skrotbilar i Lysekil för bildemontering. Alla bilar transporteras till en auktoriserad bilskrot (Sjuntorps Biltjänst) för avregistrering. Alla hämtningar utförs av Bilbärgning Gbg AB som har tillstånd från Länsstyrelsen för bärgning av skrotbilar.

Skrota din bil & få 300 kr i ersättning & gratis hämtning i Lysekil

300 kr i ersättning och gratis hämtning av din skrotbil Lysekil. Skrotbilen måste vara rullbar, komplett och ha originalkatalysator för att ersättning ska kunna betalas ut. Det har ingen betydelse om bilen är trasig. Det viktiga är att alla delar så som t ex. motor, Växellåda, originalkatalysator mm. är kvar i bilen. (Erbjudandet gäller ej krockade bilar)

Kontakta: Bilbärgning Gbg AB, Tel 031-94 37 60, vid hämtning av skrotbil

Bilbärgning Gbg AB har tillstånd av Länstyrelsen att utföra transport av skrotbilar.

Klicka här för att se Länsstyrelsens beslut

Ring 031-94 37 60 för att boka hämtning eller boka online och få en trisslott!

Bilskrot Lysekil när man skrota bilen
Bildemontering i Lysekil tar hand om skrotningen.

Det är Kristoffer, Niclas och Hussam som jobbar ute på fältet. Det är någon av oss du möter när vi hämtar skrotbilen. Av oss får du ett mottagningsbevis när vi hämtar bilen. Bärgningsbilarna vi använder är en Iveco årsmodell 2018, Mitsubishi Fuso Canter årsmodell 2008 och en Ford transit biltransport som vi har vid trånga utrymmen. Tyvärr fick vi inte plats med biltransporten i bilden.

Papper som behövs när vi hämtar bilskrot Lysekil

Det som behövs när man skall skrota bilen i Lysekil är registreringsbevis del 2 (gula delen) samt legitimation. Om det inte är ägaren som lämnar bilen, krävs fullmakt av ägaren till bilen. Det gäller oavsett om vi hämtar eller du lämnar skrotbilen. Vid hämtning är det också bra om det finns nycklar till bilen, det underlättar bärgningen. Om ni skall ombesörja skrotning av bil för någon person kan ni ladda ner fullmakt här. KLICKA HÄR FULLMAKT

Hämtar bilskrot i Lysekil gratis

Följande områden hämtar vi skrotbilar gratis Bilskrot Göteborg , Hisingen, Ale, Mölndal, Kungsbacka, Fjärås, Härryda, Partille, Lerum, Uddevalla, Ljungskile, Lilla Edet, Angered, Agnesberg, Gråbo, Stenungsund, Tjörn, Orust, VänersborgKungälvTrollhättan.

Vi är ingen bildemontering i Lysekil och säljer därför inga reservdelar.

Skrotning av bil

Skrotningen av bilen görs av en auktoriserad bilskrot, när vi har hämtat skrotbilen bärgar vi den till en auktoriserad bilskrot Vänersborg, som tar hand om din skrotbil till sanering, destruering och slutligen återvinning av metaller och andra återvinningsbara material. Andra bilskrotar som vi samarbetar med är Sjuntorps Biltjänst, som även skriver ut ett skrotintyg.

Lagkrav för bilskrot

Företag som sysslar bildemontering och bilskrotning måste vara auktoriserade enligt” Tillsyn vid bilskrotning i Sverige” genom tillstånd av Länsstyrelsen. Vissa bilskrotar samarbetar med bilproducenterna. Länsstyrelsen och kommunens miljökontor gör årliga inspektioner för att kontrollera att regler, miljökrav och övriga förordningar följes enligt tillståndet.

Övergivna bilar i Lysekil

Ett övergivet fordon kan klassas av kommunen som en miljöfarlig skrotbil. En sådan kommer att omhändertas för bärgning, transport och tillvaratages under en viss utredningstid. Därefter sker transport till en bilskrot i Lysekil för skrotning. Ägaren är ansvarig för sin bil och kommer att krävas på kostnaden för bärgning, förvaring och skrotning. Mer information om skrotbilar hos Lysekils kommun.