Bilskrot Orust

Bilskrot Orust när du skall skrota bilen

Vi är ett bärgningsföretag som betalar 2 000 kr med gratis hämtning för skrotbilar på Orust. Alla bilar transporteras till en auktoriserad bilskrot (Sjuntorps biltjänst) för återvinning, avregistrering och miljövänlig bildemontering. Vi har tillstånd från Länsstyrelsen för bärgning av skrotbilar.

Skrota bilen få 2 000 – 4 000 kr i ersättning

Vi betalar 2 000 kr vid hämtning på Orust. 

4 000 kr vid inlämning till Sjuntorps Biltjänst i Vänersborg.

Boka hämtning hos oss på Bilbärgning Gbg AB Tel 031-94 37 60

Skrotbilar köpes med kostnadsfri hämtning & vi garanterar för utlovad betalning

Kompletta skrotbilar oavsett skick med original katalysator är ersättningen 2 000 kr när vi hämtar på Orust. Om bilen saknar katalysator eller är bytt till en universal katalysator har vi ingen möjlighet att betala något för bilen vid hämtning. Katalysatorn sitter på avgas systemet. Om den är bytt är enkelt att avgöra eftersom anslutningarna oftast är svetsade.

Bilbärgning Gbg AB har tillstånd av Länstyrelsen att utföra transport av skrotbilar.

Klicka här för att se Länsstyrelsens beslut

Ring 031-94 37 60 för att boka gratis hämtning eller boka online och få en trisslott!

Bildemontering Orust

Det är Kristoffer, Niclas och Hussam som jobbar ute på fältet. Det är någon av oss du möter när vi hämtar skrotbilen. Av oss får du ett mottagningsbevis när vi hämtar bilen. Bärgningsbilarna vi använder är en Iveco årsmodell 2018, Mitsubishi Fuso Canter årsmodell 2008 och en Ford transit biltransport som vi har vid trånga utrymmen. Tyvärr fick vi inte plats med biltransporten i bilden.

Bilskrot Orust när du skall skrota bilen

Papper som behövs när vi hämtar bilskrot Orust

Det som behövs när man skall skrota bilen på Orust är registreringsbevis del 2 (gula delen) samt legitimation. Om det inte är ägaren som lämnar bilen, krävs fullmakt av ägaren till bilen. Det gäller oavsett om vi hämtar eller du lämnar skrotbilen. Vid hämtning är det också bra om det finns nycklar till bilen, det underlättar bärgningen. Om ni skall ombesörja skrotning av bil för någon person kan ni ladda ner fullmakt här. KLICKA HÄR FULLMAKT

Hämtar bilskrot på Orust gratis

Följande områden hämtar vi skrotbilar gratis Bilskrot Göteborg , Hisingen, Ale, Mölndal, Kungälv, Fjärås, Härryda, Partille, Lerum, Uddevalla, Ljungskile, Lilla Edet, Angered, Agnesberg, Gråbo, Stenungsund, Tjörn, Orust, Vänersborg, Trollhättan.

Vi är ingen bildemontering på Orust och säljer därför inga reservdelar.

Skrotning av bil

Skrotningen av bilen görs av en auktoriserad bilskrot, när vi har hämtat skrotbilen bärgar vi den till en auktoriserad bilskrot Vänersborg, som tar hand om din skrotbil till sanering, destruering och slutligen återvinning av metaller och andra återvinningsbara material. Andra bilskrotar som vi samarbetar med är Sjuntorps Biltjänst. De skriver även ut ett skrotintyg om så önskas.

Lagkrav för bilskrot

Företag som sysslar bildemontering och bilskrotning måste vara auktoriserade enligt” Tillsyn vid bilskrotning i Sverige” genom tillstånd av Länsstyrelsen. Vissa bilskrotar samarbetar med bilproducenterna. Länsstyrelsen och kommunens miljökontor gör årliga inspektioner för att kontrollera att regler, miljökrav och övriga förordningar följes enligt tillståndet.

Övergivna bilar på Orust

Ett övergivet fordon kan klassas av kommunen som en miljöfarlig skrotbil. En sådan kommer att omhändertas för bärgning, transport och tillvaratages under en viss utredningstid. Därefter sker transport till en bilskrot på Orust för skrotning. Ägaren är ansvarig för sin bil och kommer att krävas på kostnaden för bärgning, förvaring och skrotning. Mer information om skrotbilar hos Orust kommun.