Bilskrot Vänersborg

Bilskrot i Vänersborg när du skall skrota bilen

Vi är en rullande bilskrot i Vänersborg som hämtar och betalar 1 500 kr för din skrotbil. Ring 031-94 37 60 för att boka hämtning. När man skrotar bilen genom Bilbärgning Gbg AB erhålls ett mottagningsbevis som säkerställer att bilen blir avregistrerat från bilregistret på Transportstyrelsen. Alla bilar transporteras till en auktoriserad bilskrot för återvinning, avregistrering och miljövänlig bildemontering. Vi har tillstånd från Länsstyrelsen för bärgning av uttjänta fordon.

Skrota bilen i Vänersborg få 1 500 kr

1 500 kr ersättning vid hämtning av kompletta skrotbilar

Ring 031-94 37 60 för att boka eller för mer information!

Ersättning gäller komplett bil, som är rullbara, oavsett skick med original katalysator. Om bilen saknar katalysator eller är bytt till en universal katalysator har vi ingen möjlighet att betala något för bilen vid hämtning. Katalysatorn sitter på avgas-systemet. Om den är bytt är enkelt att avgöra eftersom anslutningarna oftast är svetsade. Är man osäker kan man ta en bild på katalysatorn och skicka till vår mail: niclas@bilskrotgbg.se

Bilbärgning Gbg AB har tillstånd av Länstyrelsen att utföra transport av skrotbilar.

Klicka här för att se Länsstyrelsens beslut

Ring 031-94 37 60 för att boka hämtning eller boka online!

Bilskrot i Vänersborg hämtar din skrotbil
Bildemontering Vänersborg tar hand om skrotningen av bilen

Det är Kristoffer, Niclas och Hussam som jobbar ute på fältet. Det är någon av oss du möter när vi hämtar skrotbilen. Av oss får du ett mottagningsbevis när vi hämtar bilen. Vi använder oss av moderna bärgningsbilar. En Iveco Daily årsmodell 2018, en Iveco Daily årsmodell 2020 och en Iveco Daily årsmodell 2022.

Papper som behövs när vi hämtar bilskrot i Vänersborg

Det som behövs när man skall skrota bilen i Vänersborg är registreringsbevis del 2 (gula delen) samt legitimation. Om det inte är ägaren som lämnar bilen, krävs fullmakt av ägaren till bilen. Det gäller oavsett  om vi hämtar eller du lämnar skrotbilen. Vid hämtning är det också bra om det finns nycklar till bilen, det underlättar bärgningen. Om ni skall ombesörja skrotning av bil för någon person kan ni ladda ner fullmakt här. KLICKA HÄR FULLMAKT

Hämtar bilskrot i Vänersborg gratis

Följande områden hämtar vi skrotbilar gratis Bilskrot Göteborg , Hisingen, Ale, Mölndal, Kungsbacka, Fjärås, Härryda, Partille, Lerum, Uddevalla, Ljungskile, Lilla Edet, Angered, Agnesberg, Gråbo, Stenungsund, Tjörn, Orust, Vänersborg, Kungälv, Trollhättan.

Vi är ingen bildemontering i Vänersborg och säljer därför inga reservdelar.

Skrotning av bil

Skrotningen av bilen görs av en auktoriserad bilskrot. När vi har hämtat skrotbilen bärgar vi den till en auktoriserad bilskrot Vänersborg, som tar hand om din bil för sanering, destruering och slutligen återvinning av metaller och andra återvinningsbara material. Andra bilskrotar som vi samarbetar med är Sjuntorps Biltjänst, som även skriver ut ett skrotintyg.

Lagkrav för bilskrot

Företag som sysslar bildemontering och bilskrotning måste vara auktoriserade enligt” Tillsyn vid bilskrotning i Sverige” genom tillstånd av Länsstyrelsen. Vissa bilskrotar samarbetar med bilproducenterna. Länsstyrelsen och kommunens miljökontor gör årliga inspektioner för att kontrollera att regler, miljökrav och övriga förordningar följes enligt tillståndet.

Övergivna bilar i Vänersborg

Ett övergivet fordon kan klassas som nedskräpning av kommunen och som en miljöfarlig skrotbil. En sådan kommer att omhändertas för bärgning, transport och tillvaratages under en viss utredningstid. Därefter sker transport till en bilskrot i Vänersborg för skrotning. Ägaren är ansvarig för sin bil och kommer att krävas på den totala kostnaden. Mer information hos Vänersborgs kommun.

Övergivna bilar Vänersborg