Kan man sälja bil till skroten?

Absolut, skroten är väldigt intresserade av att köpa din bil och säljer du till rätt bilskrot får du 3 500 kr. Fördelen med avyttra fordon till en bildemontering är att skick och årsmodell har ingen betydelse. Har du en gammal trasig bil hemma som inte är i bruk att ta ut i trafik kan du sälja bilen till bilskroten och få ersättning för den. Var får man bäst betalt för skrotbil? För närvarande är det Uffes bilskrot på Orust som man bör sälja till för att få högst skrotpremie för sin bil.

Skrotade bilar i Sverige

Under 2022 skrotades ca 172 928 bilar vilket man kan tycka är många. Men sanningen är att år 2018 skrotades 216 236 bilar. Går vi tillbaka till 2006 skrotades ca 286 000 bilar. 2008 skrotades bara drygt 150 000. Hur kan det skilja så ofantligt mycket från år till år? Finns det likheter idag kontra 15 år sedan? Ja, det finns flera faktorer som spelade roll 2008 som det även gör idag. Privatekonomi, jobb, inflation m.m  

Minskad skrotning och försäljning av nya bilar

Att det blev en stor minskning av skrotade bilar från 2006 till 2008 har en stor del att göra med finanskrisen. Den svenska kronan tappade nästan 40 %  i värde under ett år. Räntan rusade uppåt och flertal banker fick problem att finansiera sig. Idag ser vi även att svenska kronan har tappat i värde och att räntan har höjts regelbundet under flera kvartal. Istället för att privatpersoner tar lån för att köpa nya bilar så väljer man istället att reparera sin trasiga bil än att skrota den. När corona krisen blossade upp i början av 2020 blev personer mer rädda om sin privatekonomi. Flera sektorer runt om i världen fick problem med sina verksamheter. Det var därför vi kunde se en stor ökad försäljning av begagnade bilar och en stor sänkning av försäljning av nya bilar.

Sälj din skrotbil och få gratis hämtning

Eftersom skrotvärdet i bilar har ökat kan Bilbärgning Gbg AB köpa och betala för din skrotbil även vid hämtning. Det är framförallt ädelmetallerna i katalysatorn som har bidragit till detta. Men även aluminium som existerar i betydligt större mängd på nyare bilar jämfört med bilar som tillverkades på 70 och 80 talet. Nästan alla bilar som skrotas nu tillverkades på sent 90-tal och början av 2000 talet. När vi hämtar är det Uffes bilskrot som skrota bilen och avregistrerar den från Transportstyrelsen. Vi utgår från Göteborg, men hämtar även i Kungsbacka, Uddevalla, Trollhättan och Lilla Edet. Självklart har vi tillstånd för bärgning av uttjänta fordon från Länsstyrelsen och ansvarsförsäkring.

Kan man få pengar för att skrota bilen?

Kan man få pengar för att skrota bilen?

Självklart ska man ha pengar när man skrotar sin bil. Att få ersättning för något som har ett värde även om det är uttjänt är inget att skämmas för. Idag får du betalt för att skrota bilen på en auktoriserad bilskrot.

Vem köper upp gamla bilar?

Vem köper upp gamla bilar?

Finns det någon som köper upp gamla bilar? Har man en gammal bil att sälja men som man inte vill sälja på blocket kan man alltid skrota bilen. Det finns auktoriserade bilskrotar som köper upp gamla och trasiga bilar.