Uttjänta Skoda-Citigo skapar arbetstillfälle för bilskrot i Trollhättan

En auktoriserad bildemontering i Trollhättan kan nuförtiden erhålla fler intäkter på en oanvändbar Skoda-Citigo. Det är inte så länge sedan den enda intäkten kom från försäljning av brukade reservdelar. I och med reservdelar och de här försäljningar inte täckte återvinningsavgiften tvingas en bilinnehavare betala vid överlämnandet. En viss obligatorisk utjämning på bilskrot med självplock betalades via skrotbilspremie. Men när den upphörde intensifierades de ofta omskrivna fordonsvraken och för klimatet farliga dumpningarna i naturen.

Länsstyrelsen trädde då in på banan. Med tuffa lagar och regler ändrade de situationen. Fordonstillverkare blev ålagda att bekosta avregistrering och bilskrotning i Trollhättan för att få sälja bilar. Uppsamling med bokning av skrotbilar föll också på deras förpliktelse. Uttjänta bilar kategoriserades som naturvådligt avfall, så bildemonteringar utan behörighet från Transportstyrelsen stod utan arbete. Det resulterade i ett antal nerlagda skrotar. Men med en lämplig prestation kan en legitimerad bilskrot i Trollhättan lämna betalning för en trasig Skoda-Citigo.

Återanvändande från gamla fordon inbringar mer pengar på Skoda-Citigo för skrothandlaren i Trollhättan

Fordonstillverkare gavs direktiv om en nästan fullkomlig återföring av en Skoda-Citigo till en evig kretsgång i nytillverkning. Efter att bilproducenterna med många års energiskt jobb har denna intention uppnåtts med god marginal. Därför kan man skrota bilen i Trollhättan med en tillfredsställande ersättning och ändå få ett mottagningsbevis. Men skrotningsutvecklingen hade inte varit framgångsrik utan Naturvårdsverkets skoningslösa påtryckningar hos bilskrotarna.

Uttjänta fordon kategoriserades som naturkritiskt avfall, och naturmyndigheten bereddes i uppgift att se till att de de kraftiga normerna följdes ackurat. Anläggning och miljöhantering med skrotningsintyg av en Skoda-Citigo hos en lämplig skrot i Trollhättan naturjusterades och inspekterades så noga att olaglig aktivitet skulle försvinna. Det förmådde också, att nära 50 % av Sveriges skrotar måste lägga ned sin verksamhet. Nu för tiden har omläggningen av att skrota utländska bilar realiserats till de nya föreskrifterna.

En certifierad bildemontering följer klimatvillkoren utan kritik. Men allt är inte frid och fröjd. Gamla uttjänta Skoda-Citigo och andra trotjänare är eftersträvade föremål.

Bilskrotar i Trollhättan slåss om att få tag i äldre Skoda-Citigo

Att skrot i Trollhättan har kärv rivalitet om en murken Skoda-Citigo är ingen ny information. Olagliga exporter med övergivna bilar har skett länge. Det redogörs i Smålands Tidningen hur klimatinspektörer och ordningsmakten bara kan se på, hur pengar för hundratusentals kronor rullar förbi varje dag.

Bilskrot i Trollhättan har fått in en Skoda-Citigo

Den samordnade kriminaliteten har påträffat en ny och trygg näring vid sidan av knarkförsäljning. En godkänd bilskrot i Trollhättan hämtar och återvinner utrangerade Skoda-Roomster för hantering med export av miljöfarliga fordon.

Efterfrågan efter prisvärda begagnade fordon som Volvo V70 är högre än vid någon tidpunkt. Många, mer eller mindre samordnade, bilverkstäder inhandlar och fixar tillräckligt noggrant med billiga reservdelar. Detta är självfallet ett bakslag för de aktiva klimatkämparna, som tampas mot de höga koldioxidföroreningarna. I nuvarande virus vädjan, att köra bil istället för att använda spårvagn, växer intresset för förvärv av en prisvärd andrabil till hemmet högsta option. Så en legitimerad bilskrot ersättning i Trollhättan ser med sorgsenhet hur en avdankad klimat- och inte säker Skoda-Citigo åker utmed sin skrot.

Dumpad Lancia-A112 är värdefull för bilskrot i Trollhättan

Dumpad Lancia-A112 är värdefull för bilskrot i Trollhättan

Det är inte alla som fick 2 000 kronor i ersättning för återvinning av en Lancia-A112 hos en legitimerad bilskrot som hämtar i Trollhättan. För det är ju inte så lång tid sedan det kostade lika mycket att bli av med bilvraket på ett lagligt vis. Visserligen ersatte staten en del till skrotfirman, men det räckte inte till hela omkostnaden. Igenom att lämna Honda-Accord i omgivningen kunde en krogsväng finansieras.

Återanvändning ökar för Lancia-Thesis hos bilskrot i Uddevalla

Återanvändning ökar för Lancia-Thesis hos bilskrot i Uddevalla

Värdet för en förlegad Lancia-Thesis hos en behörig skrotföretag hade under lång tid varit noll kronor. Detta medförde att fordonsinnehavaren var piskad att betala för bilåtervinningen i Uddevalla. För cirka tolv år sedan upphörde den allmänna skrotbilspremien. Den hade utjämnat en rejäl del av kostnaden, så många beslutade sig att lämna in sin Lancia-Thesis för avregistrering på en skrot.