Bilskrot med självplock i Trollhättan

För den händiga och samtidigt ekonomiska bilägaren är självplock av begagnade bildelar i Trollhättan rena fullträffen i ett lyckohjul. Ingen bilskrot i landet kan erbjuda delar till samma låga priser. Den auktoriserade bilskroten fungerar som alla andra. Här lämnas skrotbilar in med registreringsbevis och eventuell fullmakt. Som kvitto för lagligt handlande ges också ett mottagningsbevis med skrotningsintyg. Och som ett brev på posten kommer sedan en information från Transportstyrelsen, att bilen är avregistrerad.

Bästa bilskroten med självplock, 1 mil från Trollhättan

Sjuntorps Biltjänst i Vänersborg är en bilskrot.tips/trollhattan som säljer begagnade bildelar och där kan man plocka ner bildelarna själv om man vill. Eftersom man demonterar ner delarna själv är priset givetvis betydligt billigare än delarna man köper genom Bildelsbasen, Laga.se och Märkesdemo. Man kan självklart få delarna demonterade. Företaget skrotar bilar, säljer begagnade bildelar och köper katalysatorer.

Ring 073-647 85 01 för att köpa begagnade bildelar

Kontaktuppgifter: Sjuntorp Biltjänst, Herman Kreftings gat. 5

462 56 Vänersborg, Tel 073-647 8501

Enligt miljöbalkens krav är ägaren ansvarig för sin bil tills den är borttagen ur bilregistret. En begagnad bildel betyder inte att bilens kvalitet försämras. Tvärtom, men det är onödigt att köpa en del som klart överstiger fordonets återstående livslängd. Så att köpa en ny del till en gammal Skoda Roomster, som bara har hälften kvar av livstiden, är ju detsamma som att kasta pengarna i sjön. Men det blir allt färre bildemonteringar som erbjuder självplock. Tyvärr är det ökade stölder och nedskräpning, som ligger till grund för de flesta besluten att stoppa alla tillträden.

Är man händig skall man söka sig till en skrot som har självplock. Numera finns det bara ett fåtal med bilskrotar med självplock i Trollhättan. Priset på delar till en Volvo V70 från dessa skrotar får man för cirka 20 % av priset mot en skrot utan självplock.

Bilskrot i Trollhättan med självplock

Bildemontering självplock av begagnade bildelar i Trollhättan

Det krävs god ordning av en självplockare av begagnade bildelar. Förutsättningarna är givetvis att kunskap finns för att lossa ett rostigt skruvförband med egna verktyg. Någon assistans eller lån av verktyg på bilskrot Trollhättan ingår inte i de låga priserna. Och att använda svets eller gnistbildande utrustning är strängt förbjudet. Eftersom stölderna riskerar verksamheten får besökaren räkna med övervakning och kontroll vid avfärd. Ingen bytesrätt kan av naturliga skäl lämnas, vilket också gäller garantier.

Men de bilägare, som kan uppfylla villkoren för självplock av bilskrotning Trollhättan, hamnar i en guldgruva, när de fått tillträde till området med de skrotade bilarna. Personer som är tveksamma till eget jobb kan i vissa fall förhandla fram ett mycket konkurrenskraftigt pris för en komplett nedtagen komponent. Det finns många faktorer som spelar in för att kunna erbjuda låga priser. Den stora kostnaden i samband med e-handeln genom det stora online-företaget Bildelsbasen försvinner liksom lagerhållning och frakter. Allt detta kommer den ansvarsfulla köparen till del vid självplock av begagnade bildelar i Trollhättan.