Att skrota en bil i Trollhättan hjälper klimatet

För er som har ett trasigt fordon i Trollhättan. Att skrota en uttjänt bil hjälper klimatet. Ansvarsfulla medborgare måste göra vad de kan för miljön och tänka på framtida generationer.

Bilar återvinns genom nedsmältning och metallerna används till nya produkter. Järnskrot från fordon kan återvinnas hur många gånger som helst. Dessutom erfordras det mycket mindre energi att få fram metallen från återvinning än att framställa den från malm. Men det förutsätter att bilen lämnas till en bilskrot med cirkulär ekonomi i Trollhättan.

Många annonserar och lockar med pengar för skrotbilar. Det är inget fel att tjäna några slantar på en uttjänt bil så länge den hamnar hos en auktoriserad bilskrot i Trollhättan, som arbetar efter Naturvårdsverkets regler och inte hos en svartskrot. En auktoriserad bildemontering har strikta riktlinjer att följa och arbetar under tillsyn av miljöinspektörer i respektive kommun. Svartskrotar däremot jobbar oftast totalt under radarn för att inte bli upptäckta. Hamnar bilen här, plockas bara godbitarna ut och resten lämnas för sitt öde. Men det är rätt lätt att undvika, om man är försiktig.

Att skrota bilen i Trollhättan hjälper miljön

Bilskrot självplock Trollhättan

Sök efter är en auktoriserad bilskrot med självplock för kunder som söker billiga reservdelar. Eftersom man demonterar ner delarna själv är priset givetvis betydligt billigare än delarna man köper genom Bildelsbasen, Laga.se och Märkesdemo. Man kan givetvis få delarna demonterade. Företaget skrotar bilar, säljer begagnade bildelar och köper katalysatorer.

Regelrätt skrotning på bilskrot Trollhättan

För att skrota bilen i Trollhättan måste registreringsbeviset lämnas till den auktoriserade bilskroten och eventuellt en fullmakt om man skrotar någon annans bil. Du ska få ett mottagningsbevis som beskriver, att syftet med bilen är skrotning och permanent avregistrering på Transportstyrelsen. Mottagningsbeviset skall självklart innehålla alla företagsuppgifter. Följer du detta är risken minimal att bilen hamnar hos någon svartskrot.