Vad får man för att skrota en bil idag?

Idag får du som bäst betalt 3500 kr i skrotpremie om du kör in din skrotbil till en auktoriserad bildemontering. Innebär det att alla auktoriserade bilskrotar betalar 3500 kr? Nej! Utan man får jämföra och se vem det är som betalar bäst för tillfället.  Varför kan priset skilja från månad till månad? Jo, det beror på att det fungerar lite som bensin och diesel priset. Skrotarna följer efter sitt skrotpris.

Råvaror styr skrotvärdet i din skrotbil

När råvarorna sjunker i värde så tjänar skrotarna mindre pengar på sitt skrot. Jag ska ge er ett par exempel. Aluminium priset per ton är 24158,98 kr idag. Sen Januari 2023  har aluminium priset sjunkit 8,82 %. Platina som finns i katalysatorn ligger idag på 10028,58 kr per ton. Det är en minskning på 15,67 % sen Januari 2023. Med detta sagt är råvaror priset en anledning varför priset går upp och ner. Utöver detta finns alltid en konkurrens mellan skrotarna som gör att priset kan pressas uppåt även fast priset på att skrota bilen borde vara mindre.  

Skrota bil och få ersättning även vid hämtning

Bilbärgning Gbg AB köper och hämtar din bil där den befinner sig. Område där vi verkar är från Kungsbacka till Uddevalla, Trollhättan vidare till Lilla Edet. Vi är auktoriserade och har tillstånd för transport av farligt avfall (uttjänta fordon) från Länsstyrelsen. Alla bilar lämnas och avregistreras hos Uffes bilskrot som är auktoriserad. För att kunna skrota en bil på ett korrekt sätt på Transportstyrelsen krävs att senast utfärdade registreringsbevis del 2 överlämnas till skroten med bilen.

Vem får skatten vid skrotning?

Vem får skatten vid skrotning?

Vid skrotning av en bil i Sverige går skatten normalt sett tillbaka till ägaren, det vill säga dig som har ägt och skrotat fordonet. När du avregistrerar och skrotar din bil, kommer Transportstyrelsen att granska om det finns några obetalda fordonsskatter eller trängselskatter som är förfallna. Om sådana obetalda avgifter finns, kommer de att dras från eventuell skatt som du kan få tillbaka.

Var får man bäst betalt för skrotbil?

Var får man bäst betalt för skrotbil?

Vilken bilskrot betalar bäst? Det är svårt att säga vilken specifik bilskrot som betalar bäst eftersom det kan variera beroende på faktorer som din plats, bilens märke, modell och skick. Priset som du får för att skrota bilen kan också påverkas av metallpriser. Men en välkänd auktoriserad bilskrot med hög ersättning är Uffes bilskrot på västkusten.