Vem köper upp skrotbilar?

Det finns flera företag som köper upp skrotbilar, oavsett skick, ålder eller märke. De kan erbjuda dig en skrotpremie för din bil baserat på om den är komplett eller inte. Företagen sköter allt jobb med registreringsbevis och mottagningsbevis. I vissa fall löser de även transporten för dig. Här är några exempel på sådana företag:

Uffes bilskrot i Varekil

Företaget är en auktoriserad bilskrot som är specialiserade på att ta emot och skrota uttjänta fordon. De demonterar bilarna, återvinner användbara material och bortskaffar resten enligt producentansvaret för uttjänta bilar. De kan erbjuda upp till 3 500 kr för skrotbilar som är kompletta med aluminiumfälgar och som har original katalysator.

Bilbärgning Gbg AB

Till Bilbärgning Gbg AB kan man sälja skrotbilar som behöver hämtas. Företaget köper din skrotbil och hämtar den hemma hos er eller på annan angiven plats. Ersättningen vid hämtning är 2 000 kr i Göteborg. Hämtningsområde är Västra Götaland.

Återförsäljare och bilmekaniker

Vissa bilmekaniker och företag som reparerar fordon kan köpa skrotbilar för att använda som reservdelar för andra bilar. Tänk på att bilen inte blir skrotad och avregistrerad om du väljer detta alternativet.

Metallåtervinningsföretag

Metallåtervinningsföretag i Sverige kan köpa skrotbilar för att smälta ner metallen och återvinna den. De betalar vanligtvis ersättning baserat på vikten av metallen i bilen.

Skrotningsprogram och producentansvar

I Sverige har vi producentansvar där fordonstillverkare eller importörer är skyldiga att ta emot och skrota bilen när den är uttjänt. Dessa program erbjuder ingen ersättning för ägare som skrotar sina bilar.

Sälja till privatpersoner

Det finns även privatpersoner som kan vara intresserade av att köpa skrotbilar för att använda som projektbilar, reservdelar eller för andra ändamål. Detta alternativet innebär också att bilen inte blir avregistrerad på Transportstyrelsen.

När du överväger att sälja din skrotbil är det viktigt att kontakta flera potentiella köpare eller företag för att få flera prisförslag och jämföra ersättningen du kan få. Detta hjälper dig att få den bästa möjliga affären för din skrotbil.

Var får man bäst betalt för skrotbil?

Var får man bäst betalt för skrotbil?

Vilken bilskrot betalar bäst? Det är svårt att säga vilken specifik bilskrot som betalar bäst eftersom det kan variera beroende på faktorer som din plats, bilens märke, modell och skick. Priset som du får för att skrota bilen kan också påverkas av metallpriser. Men en välkänd auktoriserad bilskrot med hög ersättning är Uffes bilskrot på västkusten.

Vad betalas för en skrotbil?

Vad betalas för en skrotbil?

Hur mycket du får för att skrota bilen med ersättning, beror på bilens skick, årsmodell och katalysator. Ersättningen för en skrotbil varierar från 0 kr till cirka 3 500 kr. Om du har en nyare krockad bil med många fungerande reservdelar kan du få betydligt mer. Du måste lämna in din bil till ett mottagningsställe för uttjänta bilar eller till en auktoriserad bilskrotare.