Vad får man för en bil som ska skrotas?

Skrotvärdet för en bil som ska skrotas kan vara olika beroende på en del förhållanden, om det är en komplett bil, ska bilen hämtas, modell, finns original katalysator kvar, och eventuellt skicket på bildelarna. Här är några övergripande saker att fundera på när du tänker vad du kan få för din skrotbil:

Inlämning av skrotbil till Uffes bilskrot

Uffes bilskrot på Orust betalar ut en skrotpremie på 3 500 kr för. Det är sannolikt den bästa ersättning man kan få för en skrotbil i Sverige.

Komplett bil med original katalysator

För att få högsta skrotpris när du ska skrota bilen måste den vara komplett och ha original katalysatorn kvar. Saknas exempelvis batteriet på bilen blir det ett prisavdrag på 200 kr, är katalysatorn borta eller utbytt är det avdrag på 2 000 kr.

Ska företaget ombesörja hämtning

Har du ingen möjlighet att lämna bilen själv kan företaget anlita Bilbärgning Gbg AB som hämtar den på angiven plats. Transportkostnaden är 1 500 kr vid hämtning.

Aktuella metallpriser

Skrotningsföretag tar ofta hänsyn till priset på skrotklass 11 när de erbjuder ersättning för skrotbilar, eftersom de återvinner metallen. Detta innebär att skrotpriset varierar vecka för vecka.

Val av skrotningsfirma

Olika skrotningsföretag kan erbjuda olika priser och erbjudanden. Det är en bra idé att kontakta flera auktoriserade bilskrotar i din region och jämföra de erbjudanden de ger.

Sammanfattning

Det bästa sättet att få en uppskattning av vad du kan få för din skrotbil är att kontakta lokal auktoriserad bilskrot och ge dem information om din bil, inklusive märke, modell, skick och eventuell eftermonterad utrustning. De kan sedan ge dig en mer exakt uppskattning baserat på dessa faktorer. Tänk också på att om du har en bil som är i körbart skick och fortfarande kan säljas som en begagnad bil, kan du få ett högre pris genom att sälja den privat eller byta in den hos en bilhandlare istället för att skrota den.

Hur mycket får man betalt för att skrota en bil?

Hur mycket får man betalt för att skrota en bil?

Lämna din uttjänta bil till Uffes bilskrot på Orust och få 3 500 kr. Företaget är en av få skrotar där skick och årsmodell inte har någon betydelse. Det beror på att skroten enbart sysslar med metallåtervinning och inte har någon försäljning av delar. Kravet för att full skrotpremie ska betalas ut är att bilen ska vara komplett och ha original katalysator, aluminiumfälgar. För er som bor långt från Uffes bilskrot följer en beskrivning nedanför hur man får bra betalt för en skrotbil.

Vad betalar Skrotfrag för en bil?

Vad betalar Skrotfrag för en bil?

Vilken bilskrot betalar bäst? På Skrotfrags hemsida går det inte att tyda det exakta skrotpriset som betalas ut för en uttjänt bil. Det kan bero på att företaget anser att olika skrotbilar har olika värden. Ett exempel på detta kan vara vikten på bilen, ett annat kan vara om bilen har aluminiumfälgar. För att få ett korrekt pris bör man ringa till Skrotfrag.