Vad får man betalt för en skrotbil?

Har du en skrotbil med många användbara delar som exempelvis en intakt katalysator kan du få 3 500 kr. Det krävs då att du själv fraktar bilen till skroten. Om bilen behöver hämtas är det ett avdrag från skrotpremien på 1 500 kr. Skrotpriserna som visas här gäller hos Uffes bilskrot på Orust och förändras med världsmarknadspriser på framförallt stål, aluminium, platina och palladium. Det finns inga generella regler om betalning på skrotbilar i Sverige idag. Det är upp till varje bilskrot själv att bestämma vad de anser att skrotvärdet är på din bil.

Här är hur det vanligtvis fungerar på bilskrotar i Sverige:

Kontakt med bildemontering

Först och främst kontaktar du en auktoriserad bildemontering. Du kan göra detta genom att ringa dem eller besöka deras webbplatser. Skroten kommer att be dig om information om din bil som, årsmodell, skick, reg. nr. och eventuella skador.

Jämför olika skrotar

Efter att ha fått information om din bil ger skroten dig en uppskattning av hur mycket de är villiga att betala för den. Denna uppskattning kan variera mellan olika företag, så det är klokt att kontakta flera skrotar för att jämföra erbjudanden.

Skrotning och återvinning

Om du accepterar skrotens förslag, åker du till deras anläggning med bilen. Ibland erbjuder företagen även upphämtning om din bil inte längre är funktionsduglig.

Bedömning av bilen

När din bil når skroten, gör de en bedömning av dess skick. De tar hänsyn till bilens vikt och den mängd återvinningsbart material den innehåller.

Betalning och ersättning

Beroende på bedömningen betalar bilskroten dig det överenskomna beloppet. Ersättningen kan variera beroende på marknadspriser för skrotmetaller och din bils vikt.

Skrotningsintyg

Bilskroten kommer att skriva ut ett skrotintyg som bekräftar att din bil har avregistrerats på ett miljövänligt sätt. Detta intyg är viktigt för strykning av fordonet på bilregistret hos Transportstyrelsen.

Det är viktigt att notera att skrotpriset för en skrotbil kan variera från olika platser i Sverige och över tid på grund av förändringar i marknadspriserna för metaller. För att få det bästa skrotpriset, jämför erbjudanden från flera bilskrotar och se till att du arbetar med en auktoriserad bildemontering som följer alla lagar och föreskrifter för miljövänlig skrotning.

Var får man bäst betalt för skrotbil?

Var får man bäst betalt för skrotbil?

Vilken bilskrot betalar bäst? Det är svårt att säga vilken specifik bilskrot som betalar bäst eftersom det kan variera beroende på faktorer som din plats, bilens märke, modell och skick. Priset som du får för att skrota bilen kan också påverkas av metallpriser. Men en välkänd auktoriserad bilskrot med hög ersättning är Uffes bilskrot på västkusten.

Vem köper min skrotbil?

Vem köper min skrotbil?

Uffes är en auktoriserad bilskrot som köper din skrotbil. Det är enkelt att sälja uttjänta fordon till företaget. Ersättningen är bland den bästa i branschen. Skrotpremien som betalas ut för komplett skrotbil är 3 500 kr. Förutsatt att bilen har aluminiumfälgar och original katalysator. Uffes bilskrot utför en miljöriktig bildemontering på alla skrotbilar som återvinns på hans skrot.