Skrotbil Fiat-127 går igen i Stenungsund

Mot alla förståndiga sannolikheter skjuter säljande av prisvärda kördugliga Fiat-127 i taket, som sällan tidigare har setts. Med stöd av politiska beslut har en godkänd bilskrot i Stenungsund som hämtar utrangerade Honda-Pilot fått tillstånd. Styrmedel som Bonus-Malus, ökade bränslepriser och trängselskatter har gynnat bildemontering till den miljöförbättrande handlingen. Familjens andra-bil har skrota bilen Stenungsund. Men mitt uppe i den rådande virus sjukdomen kommer tillsägelser som kvickt ruckar rutinerna. De ger näring till en av bilhistoriens uppseendeväckande försäljningsframgångar, genom att skrotade Fiat-127 förvandlas till riktigt fina exemplar.

Fiat-127 konkurrerar med kollektivtrafiken

Vanliga råd från Folkhälsomyndigheten, som 2 meters mellanrum samt munskyddens lägre mening, har höjt allmänhetens olust att åka allmänna bussar. Att myndigheterna även uppmanar gemene man att använda bilen rubbar inte misstroendet.

Men hälften av hushållet har inte tillgång till en personbil. Därför är det viktigare än allt annat att erhålla ytterligare en körduglig Fiat-127, så att alla i familjen kan färdas på ett betryggande sätt. För referenserna skrota utländsk bil Stenungsund i all anseende, klaffar nog 2 m-bestämmelsen för sittande människor.

Skrotbil Fiat-127 går igen i Stenungsund - bilskrot

Men för människor i rörelse på besvärliga ytor gestaltas det mera som en dröm. Av den anledningen ska inhandlade av en andrabil gynnas.

Uttjänta Fiat-127 rullar vidare

Bra begagnade Fiat-127 med höga växthusavgaser och dålig trafiktrygghet kan i de flesta fall betraktas som skrot. Med undantag av att återvinna bilen har de blivit lockande för den olagliga brottsligheten för illegal utlandsförsäljning särskilt till Nigeria. Där är vinsten omkring 10 gånger större än motsvarande svenska priser. Och det bilskrot Stenungsund har öppnats många mindre bilverkstäder, som med anspråkslösa reparationer kan få gamla Fiat-127 godkända genom en bilprovningen. Så tävlingen råder redan för familjen, som är på jakt efter en prisvärd gammal andra-bil.

Pandemin ändrar förutsättningar för Fiat-127

Godkänd bilskrotning, som normalt avregistrerar personbilen med registreringsbeviset, frestar bilägare med höga ersättningar. Några naturkamrater har utsett att överlämna bilarna här med gott samvete, igenom att hejda vidare farande av försvagning och mindre trafiksäkra personbilar. Men via farhågan att använda tåg har den stora efterfrågan höjt priserna. De skrotade personbilarna lämnas oftast av ombud därför krävs fullmakt av bilägaren vid skrotning. Miljö och trygghetsfrågor är sekundärt av hushållets trygghet under tvungna resor. Så de här bra kördugliga Fiat-127 säljs som aldrig förr. Ur naturhänseende vrids klockan tillbaka otaliga årtionden. Och frågan är omöjlig att undvara. Kommer den att stanna där för evigt?