Sälja defekt bil i Göteborg

Sälj din defekta bil till Bilbärgning Gbg AB som arbetar med att hämta uttjänta bilar i Göteborg. Om bilen har stora problem köper vi den för dess skrotvärde och hämtar den gratis. Skrotpriset på en bil idag är mellan 1 000 – 2 000 kr vid hämtning. Är din bil inte skrotfärdig kan du följa guiden hur man kan sälja en defekt bil i Göteborg:

Identifiera bilens problem

Först och främst måste du identifiera och dokumentera alla problem och skador på din bil så att du kan beskriva dem ärligt för potentiella köpare.

Fastställ ett försäljningspris

Utför en marknadsundersökning för att fastställa ett rimligt försäljningspris för din defekta bil. Priset bör vara i linje med bilens skick och de potentiella reparationerna som krävs.

Skapa en försäljningsannons

Annonsera din bil på olika online-plattformar som Blocket, Facebook Marketplace eller andra annonssidor. I din annons bör du vara tydlig och ärlig om bilens skick, inklusive eventuella fel och problem.

Nå ut till målgruppen

Använd olika kanaler för att marknadsföra din annons. Dela den på sociala medier, i lokala forum och med vänner och familj. Ju fler människor som ser din annons, desto större chans att hitta en köpare.

Svara på frågor

När potentiella köpare kontaktar dig med frågor, var beredd att ge detaljerade och ärliga svar. Detta bygger förtroende och ökar chansen att få en affär.

Möt potentiella köpare

Ordna möten med intresserade köpare så att de kan inspektera bilen och testköra den. Var beredd att svara på frågor och vara ärlig om bilens skick.

Förhandla om priset

Var beredd att förhandla om priset, särskilt om bilen har omfattande fel. Ha en minimipris i åtanke som du är villig att acceptera.

Sälj bilen

När du har hittat en köpare som är intresserad av att köpa bilen till det överenskomna priset, slutför försäljningen. Skriv ett försäljningsavtal, överför ägandeskapet och avsluta affären.

Ägarbyte

Gå till Transportstyrelsen eller använd Transportstyrelsens app ”Mina fordon” för att göra ägarbyte till köparen.

Överlämna bilen

Om köparen inte själv kan transportera bilen, måste du överlämna den på ett säkert sätt, till exempel genom att organisera en bärgning eller leverans.

Sammanfattning

Kom ihåg att ärlighet är nyckeln när du säljer en defekt bil i Göteborg. Att ge potentiella köpare realistiska förväntningar på bilens skick hjälper till att undvika missförstånd och konflikter i framtiden. Om du känner dig osäker på försäljningsprocessen kan det vara klokt att rådfråga en erfaren bilmekaniker eller följa med någon som har tidigare erfarenhet av att sälja begagnade bilar.

Kan man sälja en trasig bil?

Kan man sälja en trasig bil?

Du kan sälja trasig bil till Bilbärgning Gbg AB som köper den för bildemontering. När bilen köps in för återvinning i Göteborg ingår gratis hämtning. Här är några andra alternativ du kan överväga när du vill sälja en trasig bil.

Vem köper trasiga bilar

Vem köper trasiga bilar?

Många olika typer av köpare kan vara intresserade av att köpa trasiga bilar, även om de kräver reparation eller är i dåligt skick. Du kan till exempel sälja din bil till en bilskrot. Det finns även företag som specialiserar sig på att köpa upp skrotbilar och som erbjuder snabb och smidig service.