MRF’s allmänna beskyllningar oroar bilverkstäder i Stockholm

Tillföljd av personbilens allt mer el delar krävs det vanligtvis en påhälsning på en märkesverkstad i Stockholm för att laga till små felaktigheter. Ingen funderar på reparationskostnader under garantitiden. Fordonstillverkaren betalar, så det är endast att överlämna bilen till en certifierad bilverkstad. Men efter den tiden kommer uppvaknandet. Bilverkstäder sänder skyhöga fakturor. Genom Fordonsägarens Riksförbunds riggade granskning avslöjades falsarier, som gav verkstäderna ett skamfilat anseende. Det bevisades, att c.a nittio % av bilföretagen avsiktligt vilseledde fordonsägare på oerhörda summor. Att somliga uppdiktade bilverkstäder lagar uttjänta bilar från Stockholm till trafik- och miljöskadliga bilar, tilltalar inte heller en miljöhök.

Aktörer som håller på med bilreparationer i Stockholm tillhandahåller olika beskaffenhet

Konsumentverket och ARN har ingripit bilverkstäder vid flertal gånger för att framkalla stadga i en djungel av områdets bedrägerier. Det har medfört i 3 grupper, som leder sina verkstadsmedlemmar genom branschöverenskommelsen ”Bilverkstadens reparationsvillkor.” MRF, Landets Fordonsverkstäders samfund (SFVF) och Kontrollerad Bilverkstad klarade dock inte att upprätta ökad tilltro. Det föranledde Motorbranschens Riksförbund och Landets Bilverkstäders förbund (SFVF) att anlägga ett nytt kvalitetssystem till sina medlemmar. Modulen startar med bestämda egenskapskontroller, som kommer att inträffa både inifrån och utomstående av kompetenta inspektörer. Alla certifierade aktörer som håller på med bilreparationer i Stockholm får medgivande att stämpla ”Behörig Bilverkstad” till sitt varumärke.

Små företag som jobbar med personbilar i Stockholm väcker uppståndelse

Via Konsumentverket inblandning är det inte svårt att skönja 2 annorlunda bilverkstäder i Stockholm. Bland de certifierade existerar behöriga verkstäder med tämligen saltade kostnader för reparationer. Kanske beror det på att bara originalreservdelar används. Rivaler lik allbilsverkstäder som MECA Bilservice och Ad bildelar har möjlighet till mycket mer prisvärda delar och är följaktligen konkurrenskraftigare. Men det är de regellösa ”bilverkstäderna” som skapar mest entusiasm. Priserna de har är oslagbara. Beg. reservdelar tagna från en bildemontering med självplock ger troligen ingen säkerhet. Men det är plånboken som avgör majoriteten av besluten. Igenom Transportstyrelsens hårda miljöanspråk i bilskrotsförordningen pressades massa bilmonteringar att sluta eller ändra fokus till personbilsrestaurering som alternativ för återvinning. Och det förekommer alltjämt skrotfirmor med förbjudna insamlingsställen för bilinnehavare, som skall återvinna sin bil. En del uttjänta bilar återförs i trafik igenom manipulation med registreringsbeviset, samtidigt som andra förs ur landet olovligt med god skattefri förtjänst. Annonser på hemsidor, som ”fördärvad Kia bärgas gratis”, eller ”bra med pengar för defekta bilar”, pekar på att aktörer som håller på med bilreparationer har ökat sitt uppståndelse för uttjänta bilar. I enlighet med naturlagen ansvarar bilägaren för sin uttjänta bil tills den blir skrotad med skrotningsbevis och avregistrerad på Trafikstyrelsen. För enstaka erhållna kronor kan han/hon lätt hoppa i galen tunna. Men det kan bli kostbara konsekvenser om inte auktoriserade aktörer som håller på med bilreparationer eller skrotar i Stockholm anlitas.