MRF kontrollerar bilverkstäder i Smedby

Bilverkstäder i Smedby förlänger fordonens ålder och det är tveeggat. En ålderstigen och bristfällig bil ska ur klimatsynpunkt köras in till en bildemontering med reg. bevis del 2 och fragmenteras. Men i många fall utifrån renoveringskostnaden. Hämtas anbud hos en behörig verkstad, med ocker priser, finns förmodligen inget alternativ än att låta en bildemontering ta hand om den. Utvecklingen till allt ökande reparationskostnaden har uppmärksammats hos andra registrerade bilfirmor. Det har inneburit att Konsumentverket och Allmänna reklamationsnämnden fått in mycket anklagelser för brister med krav på ersättning. Det framkallade även UG`s engagemang. Så i sällskap med MRF gillrades en fälla för att försöka avslöja verkligheten. Den blev förfärande. Blott en av åtta undersökta aktörer som håller på med bilreparationer hade utfört arbeten utan att pungslå fordonsägarna. Det fanns aktningsvärda och väletablerade bilföretag bland de namngivna, så nu kunde en gedigen sanering väntas i branschen. Men de små och oseriösa bilföretagen har alltid undgått alla skattemyndigheters försök till inspektion. De kan, med sin avsaknad på bokföring, gå vidare som vanligt utan störande intrång.

Företag som arbetar med fordon i Smedby presterar olika egenskaper

Konsumentverket och ARN har beivrat bilverkstäder vid flertal gånger för att bringa stadga i en djungel av områdets falsarier. Det har lett till i 3 organisationer, som styr sina verkstadsmedlemmar genom branschuppgörelsen ”Bilverkstadens renoveringsförutsättning.” MRF, Landets Personbilverkstäders förbund (SFVF) och Kontrollerad Bilverkstad klarade likväl inte att frambringa ökad förtroende. Det förorsakade MRF och Landets Personbilverkstäders samfund (SFVF) att skapa ett nytt kvalitetsklassificering till företagen. Normen grundar sig på upprepade egenskapsgranskningar, som kommer att hända både inifrån och utifrån av duktiga kontrollanter. Alla behöriga bilverkstäder i Smedby får medgivande att märka ”Legitimerad Bilverkstad” till sitt varumärke.

Små bilverkstäder som jobbar med bilar i Smedby väcker engagemang

Via Hallå Konsument intrång är det okomplicerat att märka 2 olika aktörer som håller på med bilreparationer i Smedby. I kretsen av de legitimerade förekommer auktoriserade bilverkstäder med avsevärt dyra reparationer. Möjligtvis beroende på att endast originalkomponenter användes. Konkurrerande allbilsverkstäder som Bilexperten och Skruvat har möjlighet till betydligt mer prisvärda bildelar och är därför konkurrenskraftigare. Men det är de oorganiserade ”bolagen” som väcker mest engagemang. Deras priser är oöverträffliga. Begagnade delar tagna från en skrot där man skruvar ner önskad del själv ger eventuellt ingen försäkran. Men det är egna ekonomin som styr de flesta besluten. Genom Länsstyrelsens hårda miljöanspråk i återvinningsförfattningen pressades många skrotar att avveckla eller ändra inriktningen till personbilsreparationer som alternativ för återvinning. Och det förekommer alltjämt bildemonteringar med förbjudna insamlingsställen för fordonsägare, som ska skrota en bil. Massor skrotbilar förs åter i trafik via fiffel med registreringsbeviset, medan andra exporteras illegitimt med god skattefri förtjänst. Säljerbjudande på hemsidor, som ”fördärvad Renault bärgas gratis”, eller ”hög betalning för trasiga bilar”, pekar på att företag som jobbar med bilar har höjt sitt intresse för skrotbilar. Enligt miljöbalken ansvarar bilägaren för sin skrotbil tills den blir återvunnen med skrotningsbevis och avregistrerad hos Trafikstyrelsen. För några erhållna kronor kan man lätt hoppa i galen tunna. Men det kan bli dyrbara effekter om inte ackrediterade bilverkstäder eller bildemonteringar i Smedby utnyttjas.