Nya branschöverenskommelser för bilverkstäder i Vindeln

Det finns en del olika bilverkstäder i Vindeln att besluta mellan, när en ägare behöver få hjälp att reparera fordonet. Beroende på om fordonet är äldre och reparationskostnaden stor finns dock alltid skrotning av bilen som valmöjlighet till en dyr bilverkstad. Ett omkostnadserbjudande från en certifierad bilverkstad kommer troligen fordonsinnehavaren att kasta i papperskorgen. De certifierade bilverkstäderna lever kvar i det förgångna, då man besatt ensamrätt att laga bilarna. Det här främjar bara konkurrenterna, som på grund av slappa myndigheter kan verkställa samma reparationer till en tredjedel av priset. Den extremt stora särskillnad igenom konkurrens på skilda premisser, främjar de olagliga bilverkstäderna mer än i andra verksamhetsområden i Sverige. Det är spektakulärt att se deras annonser i Google och pressen vid sidan om registrerade och seriösa bilverkstäder i Vindeln utbud.

Bolag som jobbar med fordon i Vindeln presterar olika standard

Hallå Konsument och Arn & Company AB har beivrat bilverkstäder vid flertal stunder för att bringa ordning i en djungel av områdets bedrägerier. Det har medfört i tre grupper, som följer sina verkstadsmedlemmar genom verksamhetsgrensuppgörelsen ”Bilföretagens renoveringsparametrar.” MRF, Sveriges Bilverkstäders förbund (SFVF) och Kontrollerad Bilverkstad lyckades ändå inte att åstadkomma ökad tillit. Det förmådde Motorbranschens Riksförbund och Sveriges Personbilverkstäders Förening (SFVF) att utforma ett nytt sortimentssystem till sina medlemmar. Standarden startar med bestämda kvalitetskontroller, som kommer att hända både inifrån och utomstående av skickliga inspektörer. Alla legitimerade företag som jobbar med bilar i Vindeln får befogenhet att signera ”Legitimerad Verkstad” till sitt företagsnamn.

Små aktörer som sysslar med bilar i Vindeln väcker intresse

Genom Hallå Konsument intrång är det enkelt att skönja 2 olika bilverkstäder i Vindeln. Bland de ackrediterade förekommer märkesverkstäder med avsevärt saltade kostnader för reparationer. Kanske beroende på att enbart originaldelar nyttjas. Konkurrerande allbilsverkstäder som Mechanum och Ad bildelar har access till mycket mer prisvärda komponenter och är för den skull konkurrenskraftigare. Men det är de regellösa ”bilverkstäderna” som väcker mest entusiasm. Priserna de har är fenomenala. Beg. komponenter tagna från en skrot med självplock ger möjligen ingen säkerhet. Men det är egna ekonomin som bestämmer de flesta besluten. Genom Miljövårdsverkets hårda naturkrav i bilskrotningsstadgan förmåddes massa skrotar att sluta eller lägga om mål till fordonsrenoveringar snarare än för skrotning av bilar. Och det förekommer ännu bildemonteringar med illegala insamlingsområden för fordonsinnehavare, som behöver skrota en bil. Många uttjänta bilar återförs i trafik genom fiffel med registreringsbeviset, samtidigt som andra exporteras lagstridigt med god skattefri förtjänst. Säljerbjudande i Vi-Bilägare, som ”kasserad Ford bärgas gratis”, eller ”bra med pengar för skrot fordon”, pekar på att aktörer som håller på med bilreparationer har ökat sitt intresse för fordon som är skrot. Enligt klimatlagen borgar bilinehavaren för sin skrotbil tills den blir skrotad med skrotningsintyg och avregistrerad hos Transportstyrelsen. För några erhållna kronor kan han/hon lätt hoppa i galen tunna. Men det kan bli kostbara konsekvenser om inte legitimerade företag som jobbar med bilar eller bildemonteringar i Vindeln anlitas.