MRF kontrollerar bilverkstäder i Torsås

Att hälsa på en bilreparatör i Torsås, för att reparera ett fel under garantitiden, utarmar inte någon bilinnehavare. Det är bilfabrikantens ansvar att avhjälpa alla brister under denna tid. Men en godkänd bilfirmas färdighet att ta bra betalt håller en sparsam ägare borta vid andra situationer. Aktörer som håller på med bilreparationer runt om i landet har under flera år anklagats för fusk, som i en del fall kan betraktas som bedrägerier. Personbilens Riksförbunds inofficiella och antagligen listiga översyn pekar på ett förvånande utfall. Sju av 8 bilföretag blåste fordonsägarna grovt. Under senare år har företag som jobbar med bilar även ökat sitt intresse för skrotbilar. syftet med det här, är att föra in, de gamla trafikfarliga och miljöfördärvande, bilar på våra vägar.

Aktörer som håller på med bilrenoveringar i Torsås distribuerar olika beskaffenhet

Hallå Konsument och ARN har beivrat företag som jobbar med bilar vid antal tillfällen för att få disciplin i en djungel av områdets falsarier. Det har medfört i tre organ, som styr sina verkstadsmedlemmar igenom fackuppgörelsen ”Bilverkstadens renoveringsförutsättning.” Motorbranschens Riksförbund, Sveriges Bilverkstäders sammanslutning (SFVF) och KBV klarade dock inte att frambringa ökad förtroende. Det förmådde Motorbranschens Riksförbund och Sveriges Bilverkstäders Förening (SFVF) att utarbeta ett nytt kvalitetssystem till sina medlemmar. Modulen startar med bestämda egenskapsövervakningar, som kommer att inträffa både internt och utifrån av rutinerade inspektörer. Alla auktoriserade aktörer som håller på med bilreparationer i Torsås får medgivande att stämpla ”Godkänd Bilverkstad” till sitt varumärke.

Små bilföretag som arbetar med personbilar i Torsås skapar uppståndelse

Igenom Konsumentverket inblandning är det inte svårt att skönja två skilda aktörer som håller på med bilreparationer i Torsås. Bland de auktoriserade förekommer auktoriserade bilverkstäder med tämligen kostsamma reparationer. Kanske beror det på att endast originalreservdelar användes. Rivaler lik allbilsverkstäder som Mechanum och Mekonomen har åtkomst till avsevärt mer prisvärda bildelar och är således konkurrenskraftigare. Men det är de regellösa ”verkstäderna” som skapar mest engagemang. Priserna de har är fantastiska. Beg. bildelar tagna från en bilskrot där man skruvar ner önskad del själv ger antagligen ingen garanti. Men det är plånboken som styr majoriteten av besluten. Genom Miljövårdsverkets hårda naturanspråk i bilskrotsförfattningen drevs massa bilskrotar att upphöra eller lägga om fokus till bilrenoveringar snarare än för skrotning av bilar. Och det förekommer ännu bildemonteringar med lagstridiga insamlingsområden för bilägare, som skall skrota en bil. Flera uttjänta bilar förs åter i trafik via otillbörligt agerande med reg. beviset, samtidigt som andra förs ur landet illegalt med god intäkt. Reklam på hemsidor, som ”fördärvad Volvo hämtas kostnadsfritt”, eller ”stor med pengar för kasserade personbilar”, visar att företag som jobbar med bilar har ökat sitt uppståndelse för skrotbilar. I enlighet med klimatlagbalken borgar fordonsinnehavaren för sin uttjänta bil tills fordonet blir återvunnen med skrotningsbevis och avfärdad på centrala bilregistret. För enstaka erhållna kronor kan han/hon lätt hoppa i galen tunna. Men det kan bli dyrbara återverkningar om inte behöriga aktörer som håller på med bilreparationer eller skrotfirmor i Torsås anlitas.