MRF inför stränga regler hos bilverkstäder i Vikingstad

Bilverkstäder i Vikingstad kan delas in i 3 grupper. En behörig verkstad eller en auktoriserad sådan har förr haft monopol att serva eller reparera ett bilmärke under garantitiden. En oberoende verkstad konkurrerar genom att bjuda ut sina tjänster till skilda bilmodeller. Den 3 varianten är vanligtvis ett fiktivt bluff företag med diffus bokföring. Det har pågått många turer runt de olika bilverkstäderna kunskap och uppriktighet både för utfört arbete som betalningskrav. Vissa har avslöjats för avgifter av icke utförda jobb. De tillfogade ryktena kan förklaras till ”Kalla fakta” av mixtrade fel hos 10 objekt. Undersökningen visade åttio % fel men är alldeles för liten för att säkerställa sakförhållandet. Tyvärr kastar den ändå misstankar mot alla aktörer. Och det drabbar även schyssta aktörer som håller på med bilreparationer i Vikingstad. Så förekommer vissa ”bilföretag” i sverige, som genomför jobb för drömpriser i och med avsaknad av redovisning.

Företag i Vikingstad tillhandahåller skilda kvalitet

Konsumentverket och Allmänna reklamationsnämnden har läxat upp företag som jobbar med bilar vid åtskilliga gånger för att få disciplin i en djungel av områdets falsarier. Det har resulterat i tre organ, som styr sina verkstadsmedlemmar genom branschuppgörelsen ”Bilföretagens reparationsförutsättning.” MRF, Landets Personbilverkstäders förbund (SFVF) och KBV klarade emellertid inte att frambringa högre tilltro. Det förmådde MRF och Landets Bilverkstäders samfund (SFVF) att skapa ett nytt sorteringssystem till bolagen. Standarden bygger på bestämda egenskapskontroller, som kommer att ske både inifrån och externt av kompetenta tillsynsmän. Alla auktoriserade bilverkstäder i Vikingstad får medgivande att signera ”Berättigad Bilverkstad” till sitt företagsnamn.

Små bilverkstäder i Vikingstad väcker entusiasm

Igenom Konsumenternas inblandning är det enkelt att märka två annorlunda företag som jobbar med bilar i Vikingstad. Bland de auktoriserade existerar märkesverkstäder med avsevärt kostsamma renoveringar. Kanske beroende på att endast originaldelar användes. Rivaler lik allbilsverkstäder som MECA Bilservice och Skruvat har möjlighet till betydligt billigare reservdelar och är således mer eftertraktad. Men det är de regellösa ”bolagen” som väcker mest engagemang. Deras priser är fantastiska. Beg. delar nerskruvna från en skrot där man skruvar ner önskad del själv ger nog ingen garanti. Men det är egna ekonomin som bestämmer de flesta besluten. Via Länsstyrelsens hårda naturbegäran i återvinningsförordningen tvingades många skrotar att avveckla eller lägga om ändamål till bilrestaurering istället för demontering av fordon. Och det finns även fortsättningsvis skrotföretag med kriminella uppsamlingsställen för ägare, som ska skrota sitt fordon. En del skrotbilar återförs i trafik genom otillbörligt agerande med reg. beviset, medan andra exporteras olagligt med duglig intäkt. Säljerbjudande i Vi-Bilägare, som ”trasig Jaguar bärgas avgiftsfritt”, eller ”stor betalning för skrot fordon”, pekar på att företag som jobbar med bilar har ökat sitt uppståndelse för fordon som är skrot. I enlighet med miljölagen ansvarar fordonsägaren för sin uttjänta bil tills fordonet blir skrotad med skrotningsintyg och borttagen på centrala bilregistret. För några erhållna hundralappar kan man lätt hoppa i galen tunna. Men det kan bli dyrbara påföljder om inte seriösa företag som jobbar med bilar eller bilskrotar i Vikingstad anlitas.