Skrota din bil gratis i Uddevalla – Bilskrot

Sedan år 2007 kan bilen skrotas och avregistreras gratis i Uddevalla. Före den tidpunkten kostade det en rejäl slant, trots att det betalades ut en statlig skrotningspremie. För att spara in kostnaden dumpades massor av fordonsvrak i naturen. De medföljande miljöproblem med förgiftade marker och vatten tvingade Naturvårdsverket att ingripa med nya lagar och förordningar till bilproducenterna. Alla bilägare skulle från den tiden kunna lämna in sina skrotbilar gratis till bilskrot i Uddevalla. Men för att detta gällde, att fordonen var kompletta framför allt med en original katalysator. Enbart ett antal utsedda bildemonteringar beordrades till det påtvingade uppdraget, medan andra inte ändrade sin verksamhet. Dessa blev dock senare drabbade på ett chockartat sätt.

Skrota din bil gratis i Uddevalla - Bilskrot

Bilbärgning Gbg AB hämtar och skrota bilen gratis i Uddevalla. I de flesta fall kan man till och med få ersättning vid hämtning. För betalning krävs att bilen är komplett med original katalysator och att den är rullbar. Ring 031-94 37 60 för att boka eller boka hämtning online.

Skrota din bil på auktoriserad bilskrot i Uddevalla

En utsedd och auktoriserad bilskrot krävdes att signera ett mottagningsbevisregistreringsbeviset med en eventuell fullmakt lämnades in. Inget annat företag hade befogenhet att utfärda ett skrotningsintyg för avregistrering hor Transportstyrelsen. Så den bilskrot i Uddevalla, som trodde sig ha undgått de tuffa förordningarna lade snaran om egen hals.

Kostnadsfri skrotning gäller kompletta bilar i Uddevalla på bilskrot

Utan möjlighet att fullfölja bilskrotning och avregistrering blev företaget satt off-side. För enligt miljöbalken ansvarar ägaren för bilen till den är struken ur bilregistret. Så han har inga alternativ för laglig avhysning. Med skägget i brevlådan försvann många bilskrotar med självplock. Idag är alla inte auktoriserade bilskrotar detsamma som illegala verksamheter som jagas av Miljövårdsförvaltningen. Reglerna gäller fortfarande. Att skrota bilen i Uddevalla är gratis. Men den skall fortfarande vara komplett. Utan vitala komponenter, som exempelvis katalysatorn, är det sannolikt, att betalning krävs med några hundralappar. För den miljömedvetna bör det vara värt priset, för att undvika nedskräpning och förgiftning i naturen eller på egen tomt.