MRF har ökat förtroendet för bilverkstäder på Styrsö

Det är varje fordonsägares mardröm att hälsa på en opålitlig verkstad i på Styrsö. Även om en offert getts hittar den sluge verkstadsägaren ofta fingerade felaktigheter, som lagas och tvingas betalas. Svt refererar till Personbilens Riksförbund manipulerade brister till åtta skilda bilverkstäder utspridda i hela sverige. Endast ett företag debiterade för rätt åtgärdade fel. De övriga sju lurade bilägarna på många hundralappar. De certifierade bilverkstäderna har färdighet att pungslå sina kunder på legitimt vis, medan det uppdagades väldiga bluff företag bland övriga aktörer som håller på med bilreparationer spridda i landet . De små falska bilverkstäderna utför reparationer med begagnade delar till fantasipris. Men entusiasmen för uttjänta fordon, som används olagligt, har ökat avsevärt. Och deras höga intäkter byggs inte på saltade fakturor.

Bolag som jobbar med personbilar på Styrsö levererar olika kvalitet

Hallå Konsument och Arn & Company AB har ingripit aktörer som håller på med bilreparationer vid många tidpunkter för att medföra stadga i en djungel av områdets bedrägerier. Det har medfört i tre arrangemang, som leder sina verkstadsmedlemmar via branschkontraktet ”Bilföretagens renoveringsparametrar.” MRF, Sveriges Bilverkstäders sammanslutning (SFVF) och Kontrollerad Bilverkstad lyckades ändå inte att frambringa högre anseende. Det medförde MRF och Sveriges Bilverkstäders förbund (SFVF) att utforma ett nytt kvalitetssystem till företagen. Standarden grundar sig på regelbundna kvalitetsinspektioner, som kommer att hända både inifrån och utomstående av rutinerade besiktningsmän. Alla legitimerade företag som jobbar med bilar på Styrsö får licens att märka ”Auktoriserad Bilverkstad” till sitt varumärke.

Små bilverkstäder som håller på med bilar på Styrsö skapar intresse

Igenom Konsumentverket ingripande är det inte svårt att märka 2 annorlunda bilverkstäder på Styrsö. Bland de behöriga existerar auktoriserade bilverkstäder med avsevärt kostsamma lagningar. Möjligtvis beroende på att endast originaldelar nyttjas. Konkurrerande allbilsverkstäder som Bilexperten och Mekonomen har möjlighet till betydligt mer prisvärda komponenter och är för den skull konkurrenskraftigare. Men det är de osystematiska ”verkstäderna” som väcker mest intresse. Priserna de har är fantastiska. Beg. bildelar tagna från en bildemontering där man skruvar ner önskad del själv ger kanske ingen säkerhet. Men det är egna ekonomin som avgör majoriteten av besluten. Igenom Transportstyrelsens tuffa klimatvillkor i bilskrotsförordningen drevs flera skrotar att stänga eller ändra kurs till fordonsrestaurering som ersättning för bildemontering. Och det finns alltjämt skrotfirmor med lagstridiga insamlingsområden för bilägare, som behöver skrota bilen. En del uttjänta bilar återförs i trafik igenom otillbörligt agerande med registreringsbeviset, medan andra förs ur landet olovligt med mycket bra skattefri förtjänst. Reklam i Vi-Bilägare, som ”gammal Opel bärgas kostnadsfritt”, eller ”bra betalning för skrot bilar”, pekar på att bilverkstäder har ökat sitt engagemang för uttjänta bilar. I enlighet med naturlagbalken ansvarar bilägaren för sin skrotbil tills den blir fragmenterad med skrotningsbevis och avfärdad hos centrala bilregistret. För några erhållna hundralappar kan man lätt hoppa i galen tunna. Men det kan bli kostsamma återverkningar om inte legitimerade företag som jobbar med bilar eller bildemonteringar på Styrsö utnyttjas.