Vad får jag när jag skrotar bilen?

Bilbärgning Gbg AB är ett företag som erbjuder tjänster för att skrota bilen och betalar ut ersättning till bilägaren. Företaget har tillstånd från Länsstyrelsen för att bärga och transportera skrotbilar till en auktoriserad bilskrot där de avregistreras och återvinns på ett miljövänligt sätt.

Ersättning och krav

Företaget betalar 2000 kr för en komplett skrotbil med original katalysator och gratis hämtning från Göteborg till Uddevalla vidare till Trollhättan. Priset gäller för rullbara bilar som är lättillgängliga och som är kompletta med original katalysator. Företaget förklarar också vad som menas med en komplett skrotbil och vad som händer med skatten och försäkringen när man skrotar bilen.

När du skrotar din bil hos övriga bilskrotar i Sverige kan du förvänta dig att få olika saker, inklusive:

Ekonomisk ersättning

Många bilskrotar betalar dig för din skrotbil. Priset kan variera beroende på din bils skick, ålder och värde på metaller som kan återvinnas från fordonet. Du kommer att få ett prisförslag från skroten baserat på deras utvärdering av din bil.

Bortskaffande av bilen

Skroten kommer att ta hand om att ta bort din skrotbil från din plats. Detta sparar dig besväret med att själv transportera eller ta hand om bilen.

Avregistrering av fordonet

Skroten kan hjälpa dig med avregistreringen av ditt fordon hos myndigheter som Transportstyrelsen. Detta innebär att du inte längre ansvarar för bilen eller dess skatter och avgifter.

Miljövänlig återvinning

Många bilskrotar följer producentansvar för uttjänta bilar och på så sätt återvinns bilen på ett hållbart sätt. Delar som fortfarande är användbara tas till vara, och metaller och andra material återvinns.

Enklare ägandeavslutning

När du skrota bilen, kan du avsluta ägandet utan att oroa dig för kommande skatter, avgifter eller reparationer.

Det är viktigt att välja en pålitlig skrot som erbjuder dig en rättvis skrotpremie och som hanterar bortskaffandet och återvinningen på ett ansvarsfullt sätt. Innan du skrotar din bil är det klokt att kontakta flera skrotföretag för att jämföra erbjudanden och tjänster.

Hur gör man om man vill skrota en bil?

Hur gör man om man vill skrota en bil?

Det är rätt enkelt att skrota sin bil numera om du gör det på rätt sätt. Här följer en guide hur du får din bil skrotad på ett miljöriktigt sätt: Se till att du är den lagliga ägaren av fordonet eller har ägarens medgivande för att fatta beslut om skrotning. Om någon annan ska lämna in en bil för skrotning ska den personen ha med sig en fullmakt från registrerad bilägare.

10 tips när du skrotar bilen

10 tips när du skrotar bilen

10 tips när du skrotar bilen. Enligt miljöbalken ansvarar ägaren av en personbil alltid för de konsekvenser, som kan uppstå vid försummelse. Typexempel är sanering efter läckage av miljöfarliga ämnen och olja vid längre uppställning av bilen. Samt betalningskrav för bärgning. För att undvika sådana problem rekommenderas alltid ägaren att lämna in bilen för skrotning innan miljöproblem uppstår.