Vad är en mild hybrid

Vad är en mild hybrid

Vad är en mild hybrid? Den har inte mycket gemensamt med full hybrider. I verkligheten är milda hybrider konventionella bilar med förbränningsmotor. Hybrider delas in i olika klasser. Den vanligaste hybridbilen är full hybrid, som använder en 30- till 70 kilowatt elektrisk motor tillsammans med en förbränningsmotor. Full hybriden använder en elektrisk motor som kan användas hela tiden bilen körs och använder ett stort batteri som energikälla.

Milda hybrider klassas som bränsle-elektroniska bilar. Hur mycket bilen använder elmotorn är det som definierar dem som milda. Elmotorn i en full hybrid kan driva bilen med enbart elförsörjning, medan elmotorn i en mild hybrid endast assisterar förbränningsmotorn. Elmotorn i en mild hybrid fungerar som en kraftförstärkare. Den största fördelen med det milda hybridsystemet är att den sparar bränsle genom att stänga av förbränningsmotorn när bilen är stoppad. Elmotorn hjälper förbränningsmotorn med förbättrad effektivitet vid start. Vissa milda hybrider har regenerativ bromsning, som omvandlar rörelseenergin och laddar upp batteriet när bilen bromsar.

LÄS MER: 8 generationens VW Golf med mild hybrid
LÄS MER: Roterande motor som räckviddsförlängare

Även om de inte är lika bränsleeffektiva som fullhybrider, är milda hybrider billigare i drift en än konventionell bil med enbart förbränningsmotor. Eftersom de inte är så avancerade som en full hybrid, är den betydligt billigare att producera. Bränsle besparingar är upp till 10% på milda hybrider. Till skillnad från en fullhybrid har en mild hybrid inget ladd-uttag

LÄS MER: Skrota din mildhybrid bil gratis med hämtning i Göteborg