Vem tar emot gamla bilar?

Det finns flera typer av företag och organisationer som tar emot gamla bilar för att skrota eller återvinna dem. Här är några exempel på vem som kan ta emot gamla bilar:

Auktoriserad bilskrot

En auktoriserad bilskrot är specialiserade på att skrota och återvinna gamla bilar. De tar emot fordon som inte längre är i brukbart skick, demonterar dem och återvinner material som metall och plast.

Certifierad bildemontering

Certifierad bildemontering tar emot gamla bilar för att återvinna och miljöhantera dem på ett hållbart sätt. De kan vara en bra källa om du har en äldre bil som du vill bli av med.

Bilverkstäder

Vissa bilverkstäder kan ta emot gamla bilar för att skrota eller demontera dem. De kan ha kunskap och utrustning för att hantera fordonen på ett säkert sätt.

Försäkringsbolag

Om din bil har varit inblandad i en olycka och är skadad, kan försäkringsbolaget ta emot den som en del av skadehanteringen. De har erfarenhet hur säljer man en trasig bil till en bilskrot eller auktionera det.

Miljöstationer

Vissa kommunala miljöstationer tar emot gamla bilar som en del av sitt återvinningsprogram. Kontakta din lokala miljöstation för att ta reda på om de accepterar fordon.

Auktionshus

Vissa auktionshus specialiserar sig på försäljning av begagnade fordon, inklusive gamla bilar. De kan ta emot fordon för att sälja dem vidare på auktion.

Välgörenhetsorganisationer

Vissa välgörenhetsorganisationer accepterar donationer av gamla bilar. De kan använda intäkterna från fordonets försäljning för att stödja sina välgörenhetsändamål.

När du ska göra dig av med en gammal bil är det viktigt att följa miljölagar och regler. Auktoriserad bilskrot och certifierad bildemontering är ofta det bästa valet eftersom de har rätt utrustning och kunskap för att skrota bilen på ett miljövänligt sätt. Innan du lämnar in din gamla bil, se till att ta bort personliga ägodelar och kontrollera vad som krävs av dig enligt lokala bestämmelser.

Vem hämtar skrotbilar gratis?

Vem hämtar skrotbilar gratis?

Bilbärgning Gbg AB hämtar inte bara din skrotbil gratis utan betalar för alla kompletta bilar som har original katalysator. Vår verksamhet i Göteborg erbjuder en möjlighet att skrota bilen med ersättning även vid hämtning. Att erbjuda en skrotpremie på 2 000 kr vid hämtning för en komplett bil med original katalysator hoppas vi är ett incitament för bilägare att skrota sina gamla fordon.

Var får man bäst betalt för skrotbil?

Var får man bäst betalt för skrotbil?

Vilken bilskrot betalar bäst? Det är svårt att säga vilken specifik bilskrot som betalar bäst eftersom det kan variera beroende på faktorer som din plats, bilens märke, modell och skick. Priset som du får för att skrota bilen kan också påverkas av metallpriser. Men en välkänd auktoriserad bilskrot med hög skrotpremie är Uffes bilskrot på västkusten.