Bilverkstäder i Hunnebostrand undgår UG’s anklagelse för fusk

Aktörer som håller på med bilreparationer i Hunnebostrand kan indelas i 3 kategorier. En behörig verkstad eller en legitimerad sådan har tidigare haft monopol att underhålla eller fixa ett fabrikat under tiden garantin gäller. En oberoende verkstad konkurrerar via att tillhandahålla sina tjänster till olika fabrikat. Den 3 typen är mestadels ett uppdiktat bluff företag med diffus redovisning. Det har pågått flera turer runt de olika verkstäderna kompetens och ärlighet både för utfört jobb som debitering. Vissa har uppdagats för avgifter av icke utförda jobb. De skamfilade ryktena kan förklaras till ”Uppdrag Granskning” av manipulerade påpekanden hos 10 fordon. Utredningen visade åttio % fel men är tyvärr för liten för att säkerställa sakförhållandet. Tyvärr kastar den dock misstankar mot alla aktörer. Och det drabbar även seriösa aktörer som håller på med bilreparationer i Hunnebostrand. Så förekommer vissa ”bilverkstäder” i landet, som utför reparationer för drömpriser på grund av avsaknad av bokföring.

Företag i Hunnebostrand distribuerar skilda egenskaper

Hallå Konsument och ARN har ingripit bilverkstäder vid flera tidpunkter för att få disciplin i fordons områdets bedrägerier. Det har lett till i 3 organ, som följer sina verkstadsmedlemmar via verksamhetsgrens-kontraktet ”Bilföretagens renoveringsvillkor.” Motorbranschens Riksförbund, Sveriges Personbilverkstäders Förening (SFVF) och Kontrollerad Bilverkstad lyckades ändå inte att skapa ökad tillit. Det förmådde MRF och Landets Fordonsverkstäders Förening (SFVF) att utforma ett nytt kvalitetssystem till sina medlemmar. Normen bygger på periodiska kvalitetskontroller, som kommer att äga rum både inifrån och utifrån av kunniga inspektörer. Alla ackrediterade aktörer som håller på med bilreparationer i Hunnebostrand får tillstånd att signera ”Behörig Bilverkstad” till sitt företagsnamn.

Små företag som håller på med bilreparationer i Hunnebostrand väcker entusiasm

Igenom Hallå Konsument intrång är det enkelt att separera två olika bilverkstäder i Hunnebostrand. Bland de godkända förekommer märkesverkstäder med relativt kostsamma reparationer. Möjligtvis beror det på att uteslutande originaldelar används. Konkurrerande allbilsverkstäder som Bilexperten och Mekonomen har tillgång till mycket mer prisvärda bildelar och är således konkurrenskraftigare. Men det är de osystematiska ”bolagen” som väcker mest entusiasm. Priserna de har är makalösa. Beg. reservdelar tagna från en bildemontering med självplock ger antagligen ingen säkerhet. Men det är plånboken som avgör de flesta besluten. Genom Miljövårdsverkets tuffa miljökrav i bilskrotsbestämmelsen förmåddes otaliga bilskrotar att avveckla eller byta ändamål till fordonsrenoveringar istället för skrotning av bilar. Och det finns fortfarande skrotfirmor med olagliga uppsamlingsställen för fordonsinnehavare, som måste skrota sitt fordon. En del skrotbilar förs åter i trafik genom fiffel med reg. beviset, medan andra förs ur landet illegitimt med god intäkt. Reklam på hemsidor, som ”gammal Ford bärgas kostnadsfritt”, eller ”stor med pengar för trasiga fordon”, pekar på att företag som jobbar med bilar har ökat sitt uppståndelse för uttjänta bilar. I enlighet med naturbalken ansvarar bilägaren för sin kasserade personbil tills fordonet blir återvunnen med skrotningsintyg och avregistrerad på centrala bilregistret. För enstaka erhållna kronor kan han/hon lätt hoppa i galen tunna. Men det kan bli kostbara effekter om inte legitimerade företag som jobbar med bilar eller skrotfirmor i Hunnebostrand anlitas.