Bilskrot med självplock i Vänersborg

För den händiga och samtidigt ekonomiska bilägaren är självplock av begagnade bildelar i Vänersborg rena fullträffen i ett lyckohjul. Ingen bilskrot i landet kan erbjuda delar till samma låga priser. Den auktoriserade bilskroten fungerar som alla andra. Här lämnas skrotbilar in med registreringsbevis och eventuell fullmakt. Som kvitto för lagligt handlande ges också ett mottagningsbevis med skrotningsintyg. Och som ett brev på posten kommer sedan en information från Transportstyrelsen, att bilen är avregistrerad. Allt enligt miljöbalkens krav att ägaren ansvarar för sin bil tills den är borttagen ur bilregistret. En begagnad bildel betyder inte att bilens kvalitet försämras. Tvärtom, men det är onödigt att köpa en del som klart överstiger fordonets återstående livslängd. Så att köpa en ny del till en gammal Volvo, som bara har hälften kvar av livstiden, är ju detsamma som att kasta pengarna i sjön. Men det blir allt färre bildemonteringar som erbjuder självplock. Tyvärr är det ökade stölder och nedskräpning, som ligger till grund för de flesta besluten att stoppa alla tillträden.

Bilskrot med självplock i Vänersborg

Är man händig skall man söka sig till en skrot som har självplock. Numera finns det bara ett fåtal med bilskrotar med självplock i Vänersborg. Priset på delar från dessa skrotar får man för cirka 20 % av priset mot en skrot utan självplock.

Bildemontering självplock av begagnade bildelar i Vänersborg

Det krävs god ordning av en självplockare av begagnade bildelar. Förutsättningarna är givetvis att kunskap finns för att lossa ett rostigt skruvförband med egna verktyg. Någon assistans eller lån av verktyg på bilskrot Vänersborg ingår inte i de låga priserna. Och att använda svets eller gnistbildande utrustning är strängt förbjudet. Eftersom stölderna riskerar verksamheten får besökaren räkna med övervakning och kontroll vid avfärd. Ingen bytesrätt kan av naturliga skäl lämnas, vilket också gäller garantier.

Men de bilägare, som kan uppfylla villkoren för självplock av bilskrotning Vänersborg, hamnar i en guldgruva, när de fått tillträde till området med de skrotade bilarna. Personer som är tveksamma till eget jobb kan i vissa fall förhandla fram ett mycket konkurrenskraftigt pris för en komplett nedtagen komponent. Det finns många faktorer som spelar in för att kunna erbjuda låga priser. Den stora kostnaden i samband med e-handeln genom det stora online-företaget Bildelsbasen försvinner liksom lagerhållning och frakter. Allt detta kommer den ansvarsfulla köparen till del vid självplock av begagnade bildelar i Vänersborg.