Naturvårdsverket påverkar Citroen-Prestige mottagning hos bilskrot i Stenungsund

En behörig bilåtervinning har en kraftig del i återvinningen av en rostig Citroen-Prestige. Men bara för tio år sedan var bilskrotning i Stenungsund endast återanvändning av begagnade bildelar. På grund av inkomsterna från sådana försäljningar inte kom upp till den sammanlagda avgiften tvingades bilinnehavaren erlägga en viss summa pengar för bil demontering av fordonsvrak och fragmentering. Så istället för att överlämna in den fördärvade och naturfarliga fordonet hamnade det som naturfördärvande odjur i det gröna. dilemmana med förpestade marker och vatten reducerade inte genom statens indrag av skrotpremien, som betalades ut vid legal skrotning. För att fixa tilltagande krångel avfattades stenhårda stadgor av berörda myndigheter. fordonstillverkare tvingades med fullmakt till bärgningen och avgiftsfri bil demontering. Ett lyckat resultat gav en bilskrot i Stenungsund tillfälle att ersätta en murken Citroen-Prestige betydligt mer än det förlorade skrotpengen.

Materialåtervinning ger högre intäkter på Citroen-Prestige för bildemonteringen i Stenungsund

Länsstyrelsen bereddes hänvisning till bilproducenterna om en 95-procentig retur av en Citroen-Prestige till en evig kretsgång i nyproduktion. Efter massa års frenetiskt jobb har detta mål nåtts med god marginal. Därför har krav på betalning omvandlats till en acceptabel ersättning för uttjänta bilar på en legitimerad bilskrot som hämtar i Stenungsund. Men återvinningsförloppet hade inte varit framgångsrik utan Naturvårdsverkets hänsynslösa påtryckningar på skrothandlarna. Skrotbilar kategoriserades som miljökänsligt avfall, och naturadministrationen gavs i uppgift att se till att de de hårda bestämmelserna verkställdes ackurat. Skrotning med återvinning och miljöhantering av en Citroen-Prestige hos en Länsstyrelsen godkänd bildemontering i Stenungsund klimatanpassades och övervakades så noga att illegal aktivitet skulle försvinna. Det förorsakade också, att nära hälften av Sveriges skrotar måste lägga ned sin verksamhet. Numera har omläggningen av att skrota bilar med körförbud realiserats till de nya föreskrifterna. En bilskrot i Stenungsund återvinner gamla Fiat-126 utan klander. Men allt är inte frid och fröjd. Äldre uttjänta Citroen-Prestige och andra trotjänare är eftertraktade objekt.

Skrothandlare i Stenungsund gör vad som helst för att skaffa äldre Citroen-Prestige

Att bilskrot med självplock i Stenungsund har brysk konkurrens om en ålderstigen Citroen-Prestige är ingen nyhet. Kriminella utskeppningar har fortgått länge. Det beskrivs i Landskrona Direkt hur klimatgranskare och polisen bara kan se på, hur pengar för 1000-tals kr rullar förbi varje dag. Den organiserade kriminaliteten har lokaliserat en ny och säker näring vid sidan av knarkförsäljning. Nedskräpning av skrotbilar i Stenungsund och återinförande av uttjänta bilar i trafik växer ständig. Efterfrågan att boka hämtning av skrotbilar och efter prisvärda begagnade personbilar som Citroen-Prestige är mer än överhuvudtaget. Många, mer eller mindre samordnade, bilverkstäder inhandlar och reparerar tillräckligt noga med billiga bilreservdelar.

Naturvårdsverket påverkar Citroen-Prestige mottagning hos bilskrot i Stenungsund

Detta är naturligtvis en missräkning för de aktiva klimatkämparna, som tampas mot de stigande koldioxidutsläppen. I den rådande pandemins uppmaning, att åka personbil som alternativ för att resa kollektivt, ökar engagemanget för köp av en prisvärd andrabil till familjen största prioritet. Så en behörig bilskrotning i Stenungsund ser med sorgsenhet hur en rostig natur- och inte säker Citroen-Prestige åker via sin återvinning.