MRF kontrollerar bilverkstäder i Svanesund

Det förekommer flera olika aktörer som håller på med bilreparationer i Svanesund att besluta mellan, när en bilägare måste få hjälp att reparera fordonet. Beroende på om fordonet är gammal och reparationskostnaden hög finns dock alltid skrotning av bilen som alternativ till en kostsam bilfirma. Ett omkostnadserbjudande från en certifierad bilverkstad kommer nog ägaren att bry sig om. De auktoriserade märkesverkstäderna lever kvar i sina gamla monopolställningar, då man kunde salta notan rejält. Det här hjälper bara konkurrenterna, som i och med slappa myndigheter kan uträtta samma jobb till en tredjedel av pengarna. Den ytterst stora särskillnad genom konkurrens på olika villkor, främjar de olagliga bilverkstäderna mer än i andra branscher i landet. Det är spektakulärt att se deras annonser i Google och pressen vid sidan om registrerade och seriösa bilfirmor i Svanesund erbjudande.

Affärsverksamheter som jobbar med bilar i Svanesund distribuerar olika kvalitet

Konsumenternas och Allmänna reklamationsnämnden har läxat upp aktörer som håller på med bilreparationer vid antal situationer för att framkalla struktur i fordons branschens falsarier. Det har lett till i 3 arrangemang, som leder sina verkstadsmedlemmar via branschuppgörelsen ”Bilföretagens renoveringsparametrar.” Motorbranschens Riksförbund, Landets Personbilverkstäders sammanslutning (SFVF) och Kontrollerad Bilverkstad lyckades dock inte att frambringa ökad tilltro. Det förmådde Motorbranschens Riksförbund och Sveriges Personbilverkstäders sammanslutning (SFVF) att designa ett nytt kvalitetsklassifikation till sina medlemmar. Nivån börjar med periodiska egenskapsgranskningar, som kommer att hända både inifrån och utifrån av kunniga inspektörer. Alla godkända aktörer som håller på med bilreparationer i Svanesund får behörighet att stämpla ”Auktoriserad Bilverkstad” till sitt företagsnamn.

Mindre bilverkstäder som sysslar med bilreparationer i Svanesund väcker entusiasm

Via Konsumenternas ingripande är det enkelt att märka 2 annorlunda bilverkstäder i Svanesund. Bland de ackrediterade förekommer auktoriserade bilverkstäder med väldigt dyra reparationer. Förmodligen beror det på att uteslutande originalkomponenter används. Konkurrerande allbilsverkstäder som Bilexperten och Mekonomen har åtkomst till mycket mer prisvärda bilkomponenter och är därför konkurrenskraftigare. Men det är de oorganiserade ”bilföretagen” som skapar mest engagemang. Priserna de har är oöverträffliga. Begagnade bilreservdelar demonterade från en bilskrot med självplock ger eventuellt ingen säkerhet. Men det är plånboken som avgör majoriteten av besluten. Genom Länsstyrelsens hårda klimatkrav i bilskrotsförfattningen förmåddes otaliga bilskrotar att sluta eller skifta ändamål till fordonsreparationer som alternativ för skrotning av bilar. Och det förekommer än idag bildemonteringar med kriminella insamlingsområden för fordonsägare, som ska skrota bilen. En del skrotbilar återförs i trafik genom otillbörligt agerande med reg. beviset, medan andra exporteras olovligt med god skattefri förtjänst. Reklam i Vi-Bilägare, som ”kasserad Jaguar hämtas kostnadsfritt”, eller ”stor betalning för skrot fordon”, bevisar att bilverkstäder har höjt sitt uppståndelse för fordon som är skrot. Enligt naturbalken borgar fordonsinnehavaren för sin kasserade personbil tills fordonet blir skrotad med skrotningsintyg och avregistrerad hos Trafikverket. För enstaka erhållna kronor kan han/hon lätt hoppa i galen tunna. Men det kan bli dyrbara effekter om inte seriösa aktörer som håller på med bilreparationer eller skrotar i Svanesund används.