Skrota bilen i Kungsbacka

Har du en skrotbil i Kungsbacka som är uttjänt?

Då bör du skrota bilen i Kungsbacka. Hur vet man att bilen är förbrukad? När kostnaden för att laga bilen överstiger bilens värde. En uttjänt bil kan läcka oljor och andra miljöfarliga ämnen som förorenar vår miljö.

Skrota bilen i Kungsbacka & få betalt

Eftersom metallpriserna har stigit kan vi nu erbjuda 1 000 kr betalt plus gratis hämtning av din skrotbil i Kungsbacka. Bilen måste vara rullbar, komplett och ha original katalysator för att få full ersättning. Det har ingen betydelse om bilen är trasig. Det viktiga är att alla delar så som t ex. motor, Växellåda, original katalysator mm. är kvar i bilen. (Erbjudandet gäller ej krockade bilar)

Bilbärgning Gbg AB har tillstånd av Länstyrelsen att utföra transport av skrotbilar.

Klicka här för att se Länsstyrelsens beslut

Ring 031-94 37 60 för att boka eller boka hämtning online och få en trisslott!

Skrota bilen i Kungsbacka tryggt och säkert
Skrotning av bilar i Kungsbacka

Det är Kristoffer och Niclas som jobbar ute på fältet. Det är någon av oss du möter när vi hämtar skrotbilen. Vi köper skrotbilar för återvinning och alla fordon bärgas till Uffes bilskrot som är en auktoriserad bilskrot. Av oss får du ett mottagningsbevis när vi hämtar bilen. Bärgningsbilarna vi använder är en Iveco årsmodell 2018, Iveco årsmodell 2020 och en Ford transit biltransport som vi har vid trånga utrymmen. Tyvärr fick vi inte plats med biltransporten i bilden.

Papper som behövs när man skrota bilen i Kungsbacka

Det som behövs när man skall skrota bilen i Kungsbacka är registreringsbevis del 2 (gula delen) samt legitimation. Om det inte är ägaren som lämnar bilen, krävs fullmakt av ägaren till bilen. Det gäller både vid inlämning och hämtning. Vid hämtning är det också bra om det finns nycklar till bilen, det underlättar bärgningen. Vi skrotar även utländska bilar. Om ni skall ombesörja skrotning av bil för någon person kan ni ladda ner fullmakt här. KLICKA HÄR FULLMAKT


Vad gäller för avställda bilar

Bilar som ska skrotas och är avställda får inte bogseras utan måste bärgas till skroten. Som regel får du inte köra en avställd bil. Det finns dock ett undantag: för färd kortast lämpliga väg till eller från närmaste besiktning. Bilen måste vara trafikförsäkrat och det får inte finnas några obetalda fordonsskatter.

Enligt miljöbalken

Enligt miljöbalken är det förbjudet att skräpa ned utomhus eller orsaka att miljöfarliga ämnen släpps ut som medför eller kan medföra en förorening i mark eller vatten. Bilägare har därför ett ansvar för att förvara sin bil på ett riktigt sätt eller lämna till en bilskrot i Kungsbacka för miljöriktigt bildemontering.

Försäkring & fordonsskatt

Du betalar ingen försäkring och fordonsskatt när bilen är skrotad. Om du betalt in skatten kommer Transportstyrelsen betala tillbaka överskjutande belopp. Transportstyrelsen meddelar även försäkringsbolaget datumet för bilskrotning och avregistrering. Försäkringsbolaget betalar tillbaka överskjutande belopp.

Skrota bilen gratis i Kungsbacka med omnejd

Följande områden hämtar vi skrotbilar gratis i Göteborg, Hisingen, Ale, Mölndal, Kungsbacka, Fjärås, Härryda, Partille, Lerum, Uddevalla, Ljungskile, Lilla Edet, Angered, Agnesberg, Gråbo, Stenungsund, Tjörn, Orust, Vänersborg, Trollhättan. Mer information på frågor & svar.