Många gamla Audi-Q3 är på villovägar från laglig bilskrot i Fjärås

Värdet för en gammal Audi-Q3 på en etablerad bilskrot i Fjärås hade länge varit under 0 kronor. Detta medförde att bilägaren var tvungen att betala för skrotningen. För cirka tolv år sedan försvann den allmänna skrotningspengen. Den hade balanserat en stor del av avgiften, så många bestämde sig att transportera sin Audi-Q3 till en bildemontering i Fjärås. Men när den uteblev växte också mängden dumpade bilvrak på alla osannolika ställen. Myndigheterna avfattade nya hårda bestämmelser till bilproducenterna om avregistrering av fordon för att få stopp på de klimathotande gärningarna. Berörda parter kommenderades hämta utrangerade Chevrolet-Beretta avgiftsfritt för återvinning. De behövde även strukturera insamling av alla bilar som är skrot upp till 3,5 ton totalvikt. Så en etablerad bilskrotning i Fjärås skulle, förutom försäljning av beg. bildelar, också få mer pengar för en äldre Audi-Q3 .

Materialåtervinning är en bättre inkomstkälla på Audi-Q3 hos skrotfirmorna i Fjärås

Biltillverkare gavs riktlinjer om en nästan fullkomlig retur av en Audi-Q3 till en evig kretsgång i nyproduktion. Efter massa års frenetiskt arbete har detta mål nåtts med god marginal. Därför har fordran att skrota bilen i Fjärås med betalning ersatts av en acceptabel ersättning för en skrotbil hos en legal skrot i Fjärås. Men återvinningsförloppet hade inte varit framgångsrik utan Naturvårdsverkets brutala påtryckningar på återvinningsföretagen. Kasserade bilar klassades som miljöfarligt avfall, och Miljömyndigheten gavs i uppdrag att tillse att de de strama föreskrifterna följdes precist. Bilskrotning och avregistrering av en Audi-Q3 hos en etablerad bilskrotning i Fjärås klimatanpassades och kontrollerades så noga att förbjuden business skulle upplösas. Det förmådde även, att nära 50 % av Sveriges skrothandlare var tvungna att avveckla verksamheten. Nuförtiden har omändringen av skrotning genomförts till de nya bestämmelserna. En av Länsstyrelsen godkänd bilskrot följer naturkraven utan anmärkningar. Men allt är inte frid och fröjd. Gamla uttjänta Audi-Q3 och andra trotjänare är önskade objekt.

Bildemonteringar i Fjärås har konkurrenter om gamla Audi-Q3

Att bildemontering i Fjärås som man kan boka hämtning av sin skrotbil har grym maktkamp om en murken Audi-Q3 är ingen ny information. Förbjudna utskeppningar har pågått en god stund. Det framställs i Blekingeposten hur naturgranskare och aina bara kan se på, hur beskaffenhet för hundratusentals kronor rullar förbi varje dag. Den organiserade kriminaliteten har hittat en ny och trygg näring vid sidan av droghandeln. Och rörelse med återinförande av skrotbilar i trafik stiger stadigvarande. Suget efter billiga begagnade fordon på bilskrot med självplock som Audi-Q3 är högre än nånsin. Många, mer eller mindre organiserade, bilverkstäder handlar och dona tillräckligt grundligt med begagnade bilreservdelar. Detta är självklart ett misslyckande för de aktiva klimatkämparna, som slåss mot de höga koldioxidutsläppen. I nuvarande pandemins uppmaning, att köra personbil i stället för att resa spårvagn, stiger intresset för förvärv av en billig andrabil till familjen främsta prioritet. Så en etablerad bilskrot i Fjärås skrota avställd bil och ser med sorgsenhet hur en trasig klimat- och inte säker Audi-Q3 kör förbi sin anläggning.