Köper defekta bilar i Göteborg

Bilbärgning Gbg AB köper defekta bilar i Göteborg. Har du en bil som är för dyr att laga kan du sälja den för miljövänlig bilskrotning. Skick och hur trasig den är spelar ingen roll för vi kommer alltid hämta fordonet med bärgningsbil. Här följer andra tips när du ska annonsera ut och sälja en defekt bil i Göteborg:

Beskriv bilens skick ärligt

För det första, var ärlig om bilens skick och beskriv alla kända problem och skador i din annons. Detta kommer att bygga förtroende med potentiella köpare och undvika missförstånd senare.

Fotografera bilen

Ta tydliga bilder som visar bilens exteriör och interiör, inklusive eventuella skador. Bra bilder kan öka dina chanser att sälja bilen.

Räkna ut ett pris

Gör lite forskning för att bestämma ett rättvist pris för din defekta bil. Du kan kolla värdet på din bil på bilpriser.se eller jämföra liknande fordon på online-annonssajter som Blocket eller Bytbil för att få en uppfattning om marknadspriset.

Skapa en annons

Skapa en annons för din defekta bil på online-annonssajter som Blocket, eller använd sociala medier plattformar som Facebook Marketplace eller andra liknande webbplatser. I din annons bör du inkludera bilens märke, modell, årsmodell, beskrivning av skador och problem, pris, kontaktinformation och de bilder du har tagit.

Marknadsför din annons

Dela din annons på olika plattformar och sociala medier för att öka dess synlighet. Du kan också överväga att placera annonser i lokala tidningar eller på anslagstavlor i ditt område.

Svara på förfrågningar

När potentiella köpare kontaktar dig, svara på deras frågor ärligt och boka visningar om de är intresserade.

Förhandla och slutför försäljningen

När du hittar en köpare och kommer överens om ett pris, se till att ha all nödvändig dokumentation redo för att överlåta ägandeskapet av bilen. Detta kan inkludera registreringsbevis, mottagningsbevis från bilskrot om du ska skrota bilen i Göteborg, och eventuella överlåtelsehandlingar.

Överlåt ägandeskapet

Använd Transportstyrelsens app ”Mina fordon” för smidigt ägarbyte. Se till att du har fordonets registreringsbevis (den gula delen). Du och den nya ägaren behöver båda ha giltiga körkort för att kunna genomföra ägarbytet på appen.

Få betalt

Se till att få betalning från köparen innan du överlåter ägandet. Använd en pålitlig betalningsmetod som banköverföring eller Swish.

Ställ av fordonet

Efter försäljningen, se till att du ställer av fordonet hos Transportstyrelsen för att undvika framtida problem eller kostnader.

För att underlätta försäljningsprocessen kan du också överväga att använda professionella bilköpare eller bilskrotar som kan ta hand om hela processen åt dig, inklusive hämtning av bilen och alla nödvändiga formaliteter.

Vem köper trasiga bilar

Vem köper trasiga bilar?

Många olika typer av köpare kan vara intresserade av att köpa trasiga bilar, även om de kräver reparation eller är i dåligt skick. Du kan till exempel sälja din bil till en bilskrot eller bildemontering. Det finns även företag som specialiserar sig på att köpa upp skrotbilar och som erbjuder snabb och smidig service.

Vem köper min skrotbil?

Vem köper min skrotbil?

Uffes är en auktoriserad bilskrot som köper din skrotbil. Det är enkelt att sälja uttjänta fordon till företaget. Ersättningen är bland den bästa i branschen. Skrotpremien som betalas ut för komplett skrotbil är 3 500 kr. Förutsatt att bilen har aluminiumfälgar och original katalysator. Uffes bilskrot utför en miljöriktig bildemontering på alla skrotbilar som återvinns på hans skrot.