Nya branschöverenskommelser för bilverkstäder i Säffle

Företag som jobbar med bilar i Säffle kan delas in i tre kategorier. En märkesverkstad eller en godkänd sådan har förr haft koncession att serva eller fixa ett bilmodeller under tiden garantin gäller. En allbils-verkstad konkurrerar genom att erbjuda sin service till olika bilmärke. Den 3 typen är mestadels ett uppdiktat bluff företag med diffus redogörelse. Det har pågått flera turer runt de olika bilverkstäderna duglighet och ärlighet både för uträttat arbete som debitering. Vissa har avslöjats för avgifter av icke utförda arbeten. De skamfilade ryktena kan härledas till ”Expressen” av mixtrade anmärkningar hos tio objekt. Undersökningen visade 80 procent fel men är tyvärr för liten för att statistiskt bedöma verkligheten. Dessvärre kastar den emellertid misstankar mot alla företag. Och det drabbar även ärliga bilverkstäder i Säffle. Så finns vissa ”bilverkstäder” i landet, som utför reparationer för drömpriser på grund av avsaknad av bokföring.

Aktörer som håller på med bilreparationer i Säffle distribuerar olika kvalitet

Hallå Konsument och Allmänna reklamationsnämnden har ingripit bilverkstäder vid många stunder för att framkalla ordning i en djungel av områdets falsarier. Det har resulterat i tre organ, som leder sina verkstadsmedlemmar genom branschavtalet ”Bilverkstadens renoveringskrav.” Motorbranschens Riksförbund, Sveriges Personbilverkstäders sammanslutning (SFVF) och Kontrollerad Bilverkstad klarade dock inte att frambringa ökad tilltro. Det förmådde MRF och Sveriges Personbilverkstäders sammanslutning (SFVF) att skapa ett nytt sortimentsplan till bolagen. Nivån grundar sig på regelbundna egenskapsinspektioner, som kommer att äga rum både inifrån och externt av rutinerade inspektörer. Alla certifierade aktörer som håller på med bilreparationer i Säffle får behörighet att märka ”Godkänd Bilverkstad” till sitt företagsnamn.

Mindre företag som håller på med bilreparationer i Säffle dra till sig entusiasm

Igenom Hallå Konsument ingripande är det lätt att skönja 2 skilda företag som jobbar med bilar i Säffle. Bland de godkända existerar behöriga verkstäder med relativt kostsamma reparationer. Möjligtvis beroende på att enbart originalreservdelar används. Rivaler lik allbilsverkstäder som MECA Bilservice och Ad bildelar har möjlighet till mycket billigare bildelar och är för den skull konkurrenskraftigare. Men det är de osystematiska ”bilverkstäderna” som skapar mest engagemang. Priserna de har är oslagbara. Beg. komponenter demonterade från en skrot där man skruvar ner önskad del själv ger antagligen ingen säkerhet. Men det är plånboken som styr majoriteten av besluten. Via Miljövårdsverkets hårda miljökrav i bilskrotningsförfattningen tvingades många skrotnings företag att sluta eller byta kurs till bilreparationer som alternativ för demontering av fordon. Och det finns ännu bilskrotar med kriminella insamlingsställen för bilägare, som måste skrota bilen. En del uttjänta bilar återförs i trafik genom otillbörligt agerande med registreringsbeviset, medan andra förs ur landet olagligt med mycket bra intäkt. Säljerbjudande på hemsidor, som ”trasig Rolls Royce bärgas avgiftsfritt”, eller ”bra ersättning för trasiga bilar”, pekar på att aktörer som håller på med bilreparationer har ökat sitt engagemang för skrotbilar. I enlighet med klimatlagen garanterar ägaren för sin kasserade personbil tills fordonet blir fragmenterad med skrotningsbevis och borttagen hos Trafikstyrelsen. För några erhållna kronor kan han/hon lätt hoppa i galen tunna. Men det kan bli kostbara konsekvenser om inte auktoriserade företag som jobbar med bilar eller bilskrotar i Säffle används.