Skrota bilen Tjörn

Har du en skrotbil på Tjörn som är uttjänt?

Då bör du skrota bilen. Hur vet man att bilen är förbrukad? När kostnaden för att laga bilen överstiger bilens värde. En uttjänt bil kan läcka oljor och andra miljöfarliga ämnen som förorenar vår miljö.

Skrota bilen på Tjörn & få betalt

Eftersom metallpriserna har stigit kan vi nu erbjuda 1000 kr betalt plus gratis hämtning av din skrotbil i Tjörn. Bilen måste vara rullbar, komplett och ha originalkatalysator för att få full ersättning. Det har ingen betydelse om bilen är trasig. Det viktiga är att alla delar så som t ex. motor, Växellåda, originalkatalysator mm. är kvar i bilen. (Erbjudandet gäller ej krockade bilar)

Bilbärgning Gbg AB har tillstånd av Länstyrelsen att utföra transport av skrotbilar.

Klicka här för att se Länsstyrelsens beslut

Ring 031-94 37 60 för att boka gratis hämtning eller boka online och få en trisslott!

Boka hämtning

Det är Kristoffer, Niclas och Hussam som jobbar ute på fältet. Det är någon av oss du möter när vi hämtar skrotbilen. Av oss får du ett mottagningsbevis när vi hämtar bilen. Bärgningsbilarna vi använder är en Iveco årsmodell 2018, Mitsubishi Fuso Canter årsmodell 2008 och en Ford transit biltransport som vi har vid trånga utrymmen. Tyvärr fick vi inte plats med biltransporten i bilden.

Papper som behövs när man skrota bilen på Tjörn

Det som behövs när man skall skrota bilen på Tjörn är registreringsbevis del 2 (gula delen) samt legitimation. Om det inte är ägaren som lämnar bilen, krävs fullmakt av ägaren till bilen. Det gäller oavsett om vi hämtar eller du lämnar skrotbilen. Vid hämtning är det också bra om det finns nycklar till bilen, det underlättar bärgningen. Om ni skall ombesörja skrotning av bil för någon person kan ni ladda ner fullmakt här. KLICKA HÄR FULLMAKT

Enligt miljöbalken

Enligt miljöbalken är det förbjudet att skräpa ned utomhus eller orsaka att miljöfarliga ämnen släpps ut som medför eller kan medföra en förorening i mark eller vatten. Bilägare har därför ett ansvar för att förvara sin bil på ett riktigt sätt eller lämna in bilen till en bilskrot i Tjörn för avregistrering och skrotning.

Försäkring & fordonsskatt

Du betalar ingen fordonsskatt när bilen är skrotad. Om du betalt in skatten kommer Transportstyrelsen betala tillbaka överskjutande belopp. Transportstyrelsen meddelar även försäkringsbolaget vilket datum bilen blev skrotad. Försäkringsbolaget betalar tillbaka överskjutande belopp.

Skrota bilen på Tjörn med omnejd

Följande områden hämtar vi skrotbilar gratis i Göteborg, Hisingen, Ale, Mölndal, Kungsbacka, Fjärås, Härryda, Partille, Lerum, Uddevalla, Ljungskile, Lilla Edet, Angered, Agnesberg, Gråbo, Stenungsund, Tjörn, Orust, Vänersborg, Trollhättan.