Skrotbilar hämtas gratis

Har du en skrotbil som är uttjänt?

Då bör du skrota bilen, Skrotbilar hämtas gratis i dom flesta områdena. Hur vet man att bilen är förbrukad? När kostnaden för att laga bilen överstiger bilens värde. En uttjänt bil kan läcka oljor och andra miljöfarliga ämnen som förorenar vår miljö.

Skrotbilar hämtas gratis när man skrotar bilen

Vi är ett bärgningsföretag som hämtar skrotbilar gratis för bildemonteringar. Alla bilar transporteras till en godkänd bilskrot för skrotning och avregistrering. Har tillstånd från Länsstyrelsen för bärgning av skrotbilar. Vi samarbetar med flera auktoriserade skrotföretag i Västra Götaland. Helt kostnadsfri hämtning av kompletta skrotbilar. Saknas väsentliga delar som t. ex motor eller växellåda hämtas bilen inte avgiftsfritt.

Bilbärgning Gbg AB har tillstånd av Länstyrelsen att utföra transport av skrotbilar.

Klicka här för att se Länsstyrelsens beslut

Ring 031-94 37 60 för att boka gratis hämtning eller boka online och få en trisslott!

Skrotbilar hämtas gratis
Kostnadsfri bärgning av uttjänta bilar

Det är Kristoffer, Niclas och Hussam som jobbar ute på fältet. Det är någon av oss du möter när vi hämtar skrotbilen. Bärgningsbilarna vi använder är en Iveco årsmodell 2018, Mitsubishi Fuso Canter årsmodell 2008 och en Ford transit biltransport som vi har vid trånga utrymmen. Tyvärr fick vi inte plats med biltransporten i bilden.

Papper som behövs när man skrota bilen

Det som behövs när man skall skrota bilen är registreringsbevis del 2 (gula delen) samt legitimation. Om det inte är ägaren som lämnar bilen, krävs fullmakt av ägaren till bilen. Det gäller oavsett om vi hämtar eller du lämnar skrotbilen. Vid hämtning är det också bra om det finns nycklar till bilen, det underlättar bärgningen. Om ni skall ombesörja skrotning av bil för någon person kan ni ladda ner fullmakt här. KLICKA HÄR FULLMAKT

Enligt miljöbalken

Enligt miljöbalken är det förbjudet att skräpa ned utomhus eller orsaka att miljöfarliga ämnen släpps ut som medför eller kan medföra en förorening i mark eller vatten. Bilägare har därför ett ansvar för att förvara sin bil på ett riktigt sätt eller lämna in bilen för skrotning i Göteborg.

Försäkring & fordonsskatt

Du betalar ingen fordonsskatt när bilen är skrotad. Om du betalt in skatten kommer Transportstyrelsen betala tillbaka överskjutande belopp. Transportstyrelsen meddelar även försäkringsbolaget vilket datum bilen blev skrotad. Försäkringsbolaget betalar tillbaka överskjutande belopp.

Skrotbilar hämtas gratis i följande områden

Göteborg, Hisingen, Ale, Mölndal, Kungsbacka, Fjärås, Härryda, Partille, Lerum, Uddevalla, Ljungskile, Lilla Edet, Angered, Agnesberg, Gråbo, Stenungsund, Tjörn, Orust, Vänersborg, Trollhättan.