Många bilverkstäder & bilskrotar i Linköping har oförtjänt dåligt rykte

Nu försöker bilverkstäderna i allmänhet tvätta bort sitt dåliga anseende. Dessvärre grundas dessa på den krassa verkligheten. Bilmagasinet redogör om en manipulerad fälla för utvalda aktörer runt om i landet. Och konsekvensen är nedslående. Ofattbara sju av 8 granskade bilfirmor mäktade inte ställa allt till rätta vid bilservicen.

Somliga hittade till och med på egna fel som inte förekom, men åtgärdades mot betalning. Bilexperten pekades ut som en av syndarna. Och det är många hundralappar som fordonsägare plockas på. Fiffel har inte uppvisats på märkesverkstäderna i Linköping. Men de kan ta väldigt stora ersättningar helt lagligt. Motsatsförhållande är de mindre fingerade och prisvärda ”bilverkstäderna”, som tjänar stora pengar på bristande redogörelse.

Aktörer som sysslar med med bilrenoveringar i Linköping tillhandahåller olika kvalitet

Konsumenternas och Allmänna reklamationsnämnden har beivrat företag som jobbar med bilar vid antal tillfällen för att framkalla stadga i en djungel av områdets falsarier.

Det har utmynnat i tre grupper, som följer sina verkstadsmedlemmar via branschöverenskommelsen ”Bilföretagens renoveringsparametrar.” MRF, Sveriges Personbilverkstäders sammanslutning (SFVF) och Kontrollerad Bilverkstad lyckades likväl inte att åstadkomma ökad tilltro. Det förmådde MRF och Landets Bilverkstäders förbund (SFVF) att skapa ett nytt sortimentsklassificering till bolagen.

Modulen grundar sig på upprepade egenskapskontroller, som kommer att hända både internt och utomstående av rutinerade kontrollanter. Alla legitimerade bilverkstäder i Linköping får lov att stämpla ”Certifierad Bilverkstad” till sitt företagsnamn.

Kostnad på bilskrot för Citroen C5 utan delar i Trollhättan

Kostnad på bilskrot för Citroen C5 utan delar i Trollhättan

Vilken bildemontering i Trollhättan tar emot uttjänta Citroen C5 utan kostnad när det saknas bildelar på den. Bilen är bra, men icke besiktad och bör skrotas? År 2007, krävde skroten ersättning för att ta emot.

Besiktning i Höör orsakar lagning eller bilskrotning

Besiktning i Höör orsakar lagning eller bilskrotning

Hur skulle bilarna i landet sett ut utan anspråk på personbilsundersökning i Höör? Man behöver gå tillbaka till slutet av 60-talet för att få besked på angelägenheten. Men det är okomplicerat att förmoda.

Små bilverkstäder som sysslar med personbilar i Linköping dra till sig engagemang

Igenom Hallå Konsument ingripande är det enkelt att urskilja 2 annorlunda bilverkstäder i Linköping. Bland de legitimerade existerar behöriga verkstäder med mycket dyra renoveringar. Kanske beror det på att bara originaldelar brukas. Rivaler lik allbilsverkstäder som bilexperten och Mr auto har möjlighet till betydligt mer prisvärda delar och är därför mer eftertraktad.

Men det är de oorganiserade ”företagen” som skapar mest uppståndelse. Deras priser är oslagbara. Begagnade delar demonterade från en bildemontering där man skruvar ner önskad del själv ger möjligen ingen säkerhet. Men det är plånboken som avgör de flesta besluten. Genom Länsstyrelsens hårda klimatföreskrifter i bildemonteringsförfattningen förmåddes massa skrotnings företag att stänga eller byta kurs till fordonsreparationer istället för skrotning av bilar.

Det finns även fortsättningsvis bilskrotar med kriminella uppsamlingsområden för ägare, som skall skrota bilen. Flertalet skrotbilar förs åter i trafik igenom otillbörligt agerande med reg. beviset, medan andra exporteras illegalt med duglig skattefri förtjänst. Reklam i Vi-Bilägare, som ”trasig Opel bärgas gratis”, eller ”bra betalning för kasserade bilar”, bevisar att bilverkstäder har höjt sitt intresse för fordon som är skrot.

Många bilverkstäder & bilskrotar i Linköping har oförtjänt dåligt rykte

I enlighet med miljölagen ansvarar fordonsinnehavaren för sin uttjänta bil tills fordonet blir fragmenterad med skrotintyg och avfärdad på Transportstyrelsen. För några erhållna kronor kan han/hon lätt hoppa i galen tunna. Men det kan bli kostbara resultat om inte behöriga aktörer som håller på med bilreparationer eller skrotar i Linköping anlitas.