Till slut når fordonet en bilskrot i Trollhättan

Allt har en begränsad levnadslängd, även bilar. Inget håller för alltid. Tidvis går det att laga och reparera. Men till slut hinner tiden ikapp en gammal bil. Då lagnings-kostnaden överstiger bilens värde vet man att tiden för skrotning har kommit. Många står i valet och kvalet eftersom det kan kännas tufft att skrota sin bil som man har ägt länge. Ge din bil ett värdigt slut hos en auktoriserad bilskrot i Trollhättan. Det tjänar både du och miljön på. Alla fordon hanteras miljöriktigt och de med original katalysator betalas det ut ersättning för.

Skrota bilen i Trollhättan med ersättning

Till slut når fordonet en bilskrot i Trollhättan

Pengarna man får för en skrotbil idag är dessutom betydlig bättre än när den obligatoriska skrotningspremien fanns. Skrotvärdet varierar mellan 2000 – 3 500 kr för kompletta skrotbilar som lämnas in för bildemontering. Det finns flera faktorer som styr priset. Bland annat om du lämnar fordonet själv till skroten eller om den behöver hämtas. Skicket på bilen avgör hur många bildelar som kan skruvas ner för försäljning.

Bilmärken skiljer en del i skrotvärde. Exempelvis värderar bilskroten exklusiva bilar som Mercedes högre än bilar som Renault Clio. Årsmodell är heller inte oväsentligt. Nyare reservdelar har ett bättre värde.

Uttjänta bilar i Trollhättan måste hanteras på bästa sätt

En bilskrot kan både betala och hämta bilen. Om du anlitar rätt aktör vet du att allt farligt avfall kommer hanteras efter gällande regler och lagar. Du behöver inte ens transportera bilen till skroten för att bli av med den. Den biten och allt pappersarbete med registreringsbevis och avregistrering sköter skroten. Att skrota bilar måste ske säkert och med omtanke om vår miljö. Alla ohälsosamma ämnen som är skadliga för människor och djur måste enligt lag omhändertas på bästa sätt. Alla auktoriserade företag som utför bilskrotning i Trollhättan har krav från Länsstyrelsen att deras arbete utförs med minimal miljöpåverkan.