Oseriösa bilverkstäder i Aneby förtjänar sitt dåliga rykte

Det finns många olika aktörer som håller på med bilreparationer i Aneby att välja mellan, när en fordonsinnehavare måste få hjälp att reparera bilen. Beroende på om fordonet är ålderstigen och lagningskostnaden hög finns dock alltid bilskrotning som valmöjlighet till en kostsam verkstad. Ett kostnadsoffert från en certifierad bilverkstad kommer antagligen fordonsägaren att kasta i papperskorgen. De registrerade märkesverkstäderna fortlever i det förgångna, då man besatt ensamrätt att laga bilarna. Det här hjälper bara konkurrenterna, som tillföljd av slappa myndigheter kan fixa samma reparationer till en tredjedel av pengarna. Den ytterst stora avvikelse igenom konkurrens på skilda kriterium, hjälper de olagliga bilföretagen mer än i andra branscher i landet. Det är häpnadsväckande att se dessa breda ut sina annonser i webben och dagstidningar vid sidan om registrerade och skattebetalande bilfirmor i Aneby sortiment.

Företag i Aneby distribuerar olika kvalitet

Konsumenternas och Arn & Company AB har läxat upp företag som jobbar med bilar vid många stunder för att få stadga i fordons områdets bedrägerier. Det har resulterat i tre organisationer, som följer sina verkstadsmedlemmar genom branschavtalet ”Verkstadens reparationsförutsättning.” Motorbranschens Riksförbund, Sveriges Personbilverkstäders sammanslutning (SFVF) och KBV lyckades dock inte att åstadkomma ökad tilltro. Det förorsakade Motorbranschens Riksförbund och Landets Personbilverkstäders sammanslutning (SFVF) att utarbeta ett nytt kvalitetsplan till sina medlemmar. Normen börjar med ordentliga egenskapsövervakningar, som kommer att äga rum både internt och utomstående av rutinerade besiktningsmän. Alla behöriga bilverkstäder i Aneby får behörighet att signera ”Auktoriserad Bilverkstad” till sitt företagsnamn.

Små företag som arbetar med fordon i Aneby dra till sig uppståndelse

Genom Konsumentverket inblandning är det inte svårt att märka 2 olika företag som jobbar med bilar i Aneby. I kretsen av de certifierade existerar märkesverkstäder med tämligen dyra renoveringar. Förmodligen beror det på att bara originaldelar brukas. Konkurrerande allbilsverkstäder som Bilexperten och Mekonomen har tillgång till avsevärt billigare reservdelar och är följaktligen konkurrenskraftigare. Men det är de regellösa ”bolagen” som dra till sig mest entusiasm. Deras priser är makalösa. Begagnade bilreservdelar demonterade från en bildemontering där man skruvar ner önskad del själv ger möjligen ingen garanti. Men det är plånboken som avgör de flesta besluten. Via Länsstyrelsens hårda miljöanspråk i bilskrotsstadgan tvingades massa skrotnings företag att upphöra eller lägga om mål till bilrestaurering som ersättning för demontering av fordon. Och det finns även fortsättningsvis bilskrotar med illegala uppsamlingsställen för bilinnehavare, som ska skrota bilen. Många uttjänta bilar återförs i trafik genom fiffel med registreringsbeviset, medan andra förs ur landet lagstridigt med duglig intäkt. Annonser på hemsidor, som ”trasig Volvo hämtas utan kostnad”, eller ”stor ersättning för trasiga personbilar”, pekar på att aktörer som håller på med bilreparationer har ökat sitt entusiasm för fordon som är skrot. I enlighet med klimatbalken garanterar fordonsägaren för sin skrotbil tills den blir återvunnen med bilskrotsintyg och borttagen på Transportstyrelsen. För enstaka erhållna kronor kan man lätt hoppa i galen tunna. Men det kan bli kostsamma återverkningar om inte seriösa aktörer som håller på med bilreparationer eller skrotar i Aneby utnyttjas.