Skrota din bil gratis i Agnesberg

Sedan år 2007 kan bilen skrotas och avregistreras gratis i Agnesberg. Före den tidpunkten kostade det en rejäl slant, trots att det betalades ut en statlig skrotningspremie. För att spara in kostnaden dumpades massor av fordonsvrak i naturen. De medföljande miljöproblem med förgiftade marker och vatten tvingade Naturvårdsverket att ingripa med nya lagar och förordningar till bilproducenterna.

Alla bilägare skulle från den tiden kunna lämna in sina skrotbilar gratis i Agnesberg. Men för att detta gällde, att fordonen var kompletta framför allt med en original katalysator. Enbart ett antal utsedda bildemonteringar beordrades till det påtvingade uppdraget, medan andra inte ändrade sin verksamhet. Dessa blev dock senare drabbade på ett chockartat sätt.

Bilbärgning Gbg AB hämtar och skrota bilen gratis i Agnesberg. I de flesta fall kan man till och med få ersättning vid hämtning. För betalning krävs att bilen är komplett med original katalysator och att den är rullbar. Ring 031-94 37 60 för att boka eller boka hämtning online.

Skrota din bil gratis i Agnesberg

Skrota din bil på auktoriserad bilskrot i Agnesberg

En utsedd och auktoriserad bilskrot krävdes att signera ett mottagningsbevisregistreringsbeviset med en eventuell fullmakt lämnades in. Inget annat företag hade befogenhet att utfärda ett skrotningsintyg för avregistrering hor Transportstyrelsen. Så den bilskrot i Agnesberg, som trodde sig ha undgått de tuffa förordningarna lade snaran om egen hals.

Kostnadsfri skrotning gäller kompletta bilar i Agnesberg

Utan möjlighet att fullfölja bilskrotning och avregistrering blev företaget satt off-side. För enligt miljöbalken ansvarar ägaren för bilen till den är struken ur bilregistret. Så han har inga alternativ för laglig avhysning. Med skägget i brevlådan försvann många bildemonteringar. Idag är alla inte-auktoriserade bilskrotar detsamma som illegala verksamheter som jagas av Miljövårdsförvaltningen.

Reglerna gäller fortfarande. Att skrota bilen i Agnesberg är gratis. Men den skall fortfarande vara komplett. Utan vitala komponenter, som exempelvis katalysatorn, är det sannolikt, att betalning krävs med några hundralappar. För den miljömedvetna bör det vara värt priset, för att undvika nedskräpning och förgiftning i naturen eller på egen tomt.

En Saab till bilskrot efter kollision i Uddevalla

En Saab till bilskrot efter kollision i Uddevalla

Bortsett från ett tekniskt motorhaveri, förekommer det nog inget eländigare ur chaufförens synpunkt än en krasch.

Skrota bilen ersättning 2023

Skrota bilen ersättning 2023?

Ersättning 2023 som betalas ut, när du ska skrota bilen, i närheten av Göteborg är 3 500 kr. Skrotpriset är baserat på en komplett bil som har en original katalysator. Årsmodell och skick har ingen betydelse för priset. Bilen behöver inte ens fungera eller starta för att få full skrotpremie.