Alla fordon når inte bilskrotning i Tallboda

Det förekom en tid, då distansen för skrotarna i Tallboda enbart var bakom hörnet. Bildemonteringarna försörja sig på betalning från bilinnehavarna för skrotning och avregistrering. Det utgick en allmän skrotpremie, som var ett val till förbjuden avhysning. När den drogs in ökade besparingen för fordonsägaren, när skrotbilen dumpades i omgivningen. Då trädde Naturvårdsverket in på scenen med järnhand. Fordonstillverkarna ålades med uppsamling och bilskrotning i Tallboda. De uttjänta bilarna skulle även regenerera till ett tidlös kretslopp vid nytillverkning. Hårda krav som måste efterlevas. Enstaka bilskrotar utsågs i arrangemanget som certifierade att skriva ut skrotintyg för avregistrering hos Trafikstyrelsen. Som ett resultat av dessa förmåner till ett fåtal skrotar, måste stort antal andra skrotar lägga ner verksamheten eller ändra kursen för rörelsen.

Ny organisation underlättar för bilskrotning i Tallboda

BilSweden fick uppdraget att organisera myndigheternas krav för bildemontering i Tallboda. Därtill gavs hänvisning till insamling och skrotning av fordonsvrak, som ideligen förkastats i omgivningen. Grunden för de här naturbrott var fordonsinnehavarens besparing av kostnaden för skrotningen av bilen. Många publicerade referat i Illustrerad Vetenskap beskyllde myndigheternas vårdslöshet att hejda dessa rackartyg. Det här deklarerades som en av skälen i den nya förordningen med kostnadsfri återvinning av bilar i Tallboda. Bilretur fick uppdraget att skapa en inrättning, som förmådde utföra ställda avsikter. Så de första bilskrot verkligt är tillåtna skrotföretagen inrättades i Sveriges Bilåtervinnares Riksförbund (SBR). Men deras privilegium att avfatta mottagningskvitto med skrotintyg finns inte längre. En legitimerad bilskrot får sin behörighet från Transportstyrelsen. En skriftlig begäran ska godkännas av miljöförvaltningen, som kollar att den kommande bildemonteringen följer Trafikstyrelsens villkor enligt ”återvinningsbestämmelsen”.

Bilskrotning i Tallboda ger ersättning

Ett fordonsvrak rankas som naturskadligt avfall, och skall fraktas och rensas på all hälsofarliga vätskor på en skrotfirma i Tallboda, i enlighet med Naturvårdsverkets begäran. Dessa upplyser i detalj hur de diverse företagens inrättningar skall skapas för att godkännas. Lika strikt skildras rensning av naturvådliga bildelar, spolarvätskor och material. Demontering, handhavande och lagring måste beviljas av miljöinspektörer årligen. Efter saneringen är bilvraket inte längre ett naturskadligt avfall utan transporteras till sönderdelning och återanvändande. Nu för tiden är målsättningen 95 procent regression till ett oavbrutet kretslopp i nyframställande åstadkommit. Det betyder att fordonsinnehavarna kan skrota sitt fordon i Tallboda med betalning, som kan uppgå till flera tusen kronor. Före skrotning av fordonet tillhandahåller vissa skrotfirmor självplock av begagnade bildelar. Konsumenter kan finna reservdelar till en Jaguar till rena vrakpriser. Det finns också legitimerade bärgningsfirmor, som fraktar personbilar, för skrotning i Tallboda, med ersättning. Lagar för bearbetning av det miljöaggressiva avfallet finns i Transportstyrelsens särskilda licens till bärgningsfirmorna. En kommande Konsument kan lätt kontrollera det här på anlitat rörelsens sajt före bokning.